Lipsa de reacție a autorităților competente naște adevărate monstruozități :Armand Chiriloiu și-a dat singur, într-o singură zi, o primă de 46 688 RON, egală cu salariul pe doi ani al unui profesor debutant!

0
28

Modul în care instituțiile statului, în speță Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, RNP Romsilva, IPJ Argeș, parchetele competente etc. înțeleg să-și facă datoria în cazul lui Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș, este unul șocant. Strigător la cer!

Din cauza complicității și incompetenței reprezentanților instituțiilor care trebuie să vegheze la respectarea legii și la corecta cheltuire a banului public, don Armando pare intangibil. De fiecare dată când reprezentanți ai statului român înțeleg să-și respecte menirea și să-și facă datoria, intervin alți oficiali, corupți sau complet cretini, care sabotează munca primilor!

În vara anului 2020, o echipă complexă de reprezentanți ai Corpului de Control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a descins la Direcția Silvică Argeș. Au găsit aici DEZASTRU!

Potrivit raportului nr. 20503/CA/01-10-2020 depus la cabinetul ministrului de atunci, Costel Alexe, în mandatul lui Chiriloiu s-au comis fapte care impuneau demiterea lui de zece ori și deferirea urgentă a lui don Armando către justiția penală! Au fost identificate dispariții de material lemnos în valoare de peste un milion de euro (3000 demc de cherestea!), contabilitate dublă la Fabrica de Prelucrare a Lemnului de la Domnești, lucrări de amenajare drumuri forestiere plătite înainte să fie executate, decontări ilegale, cheltuieli ilegale cu combustibili făcute în baza a sute și sute de ordine de deplasare nesemnate , deținerea (cu încălcarea legii!) de către Armand Chiriloiu a ciocanului de marcat al DS Argeș în biroul său, incompatibilitatea dintre funcțiile de director DS Argeș și cea de membru în Consiliul de Administrație al RNP Romsilva ocupate simultan de Chiriloiu, existența unui patrimoniu mult peste veniturile obținute de familia Chiriloiu etc.

Concluziile acestui document au fost publicate în publicațiile Jurnal de Argeș și Ziarul de Argeș, stând  la baza unor procese pe care ni le-a intentat ulterior don Armando. De parcă noi am fi inventat lucruri, nu am fi publicat din cuprinsul unui act provenit de la ministerul sub conducerea căruia funcționează RNP Romsilva și Direcția Silvică Argeș!

După cum știți deja (dar publicăm din nou facsimilul, ca să rămână întipărit în memoria opiniei publice modul în care lucrează echipa Chiriloiu!), bossul Direcției Silvice Argeș a folosit în instanță un document fals  (adresa nr. 12 998 / 01-03-2021, semnată de fostul șef al Romsilva, Teodor Țigan!) prin care erau cumva anulate, prin explicații trase de păr, vădit partizane și pe alocuri chiar lipsite de sens, toate ilegalitățile descoperite de Corpul de Control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, la Direcția Silvică Argeș.

Mai mult, tot în instanță, Armand Chiriloiu a folosit o ordonanță de clasare (nr. 6390/P/2021 )din 14 -10 – 2022, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, prin care, chipurile, scăpa de acuzația de folosire fără drept a ciocanului de marcat!

În realitate, este vorba tot de o manevră menită să inducă în eroare conducerile ministerului și a Romsilva, instanțele de judecată și opinia publică! Pentru că  inspectorii Corpului de control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nu s-au referit în raportul lor la FOLOSIREA CIOCANULUI, ci au specificat clar că „(…) Ciocanul de marcat cu indicativul PS 363 SE AFLA LA DIRECTORUL Direcţiei Silvice Argeş fără ca în incinta instituţiei să se deţină fişet metalic dotat cu casete individuale, NERESPECTÂNDU-SE prevederile O.M. nr. 1346/2011 cu modificările şi completările ulterioare. (…)

Adică ilegalitatea a fost deja comisă în momentul deținerii fără drept și în contradicție cu prevederile ordinului de ministru menționat mai sus (care are putere de lege, este izvor de drept și este obligatoriu (și) pentru Armand Chiriloiu). Simpla deținere trebuia sancționată, nu o potențială folosință, care este deja altceva.

Problema reală este că nu directorul Direcției Silvice marchează arbori în vederea tăieri, așa că ciocanul de marcat nu avea ce căuta, sub nici o formă, în biroul lui don Armando!

Nu existau fișete cu cheie în sediul Direcției Silvice Argeș? Chiar crede cineva tâmpenia asta?

În altă ordine de idei, am aflat și de ce nu a dat curs fostul ministru Costel Alexe propunerilor propriului său Corp de Control de a-l demite imediat pe Armand Chiriloiu și a-l da imediat pe mâna procurorilor de la DNA. Motivul se numește Ion (Iani) Popa, senator, mâna dreaptă (uneori și stânga!) a Alinei Gorghiu.

Iani Popa este nu doar prietenul de suflet, dar și tovarășul de partide de vânătoare exotice al lui Armand Chiriloiu (safari în Kenya etc.)

Deocamdată, din cauza pasivității de-a dreptul PENALE a oficialilor Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și ai RNP Romsilva, don Armando își vede netulburat de tocarea banului public. Numai anul trecut, el și ciracii săi de la Direcția Silvică Argeș, directorul tehnic și directorul economic, și-au acordat, cu generozitate, prime uriașe : 46 688 lei, 40 852 și 40 630 de RON! E criză, ziceați? Poate pentru proști, că la Direcția Silvică Argeș este destrăbălare salarială pe bani publici!

Faptul că există sute de mii de bugetari, profesori debutanți, să zicem, care nu primesc salariu în doi ani cât și-a dat singur primă, într-o zi, directorul Armand Chiriloiu, nu pare să provoace indignare în nici un birou sus pus!

Armand Chiriloiu trebuie să plece. Nimeni nu poate să-l acopere pe acest individ, dacă nu-i este COMPLICE!

Vom reveni!

D.M.D.