Lipitorile PNL se conectează la banul public : Deși este multimilionar, șeful PNL Pitești a fost vârât de protectoarea sa, Alina Gorghiu, în Consiliul de Administrație Engie România SA

0
505

Mihai Coteț, președintele PNL Pitești, totodată consilier local al municipiului din partea partidului și antreprenor, a fost numit membru în Consiliul de Administrație (CA) al unuia dintre marii furnizori și distribuitori locali de gaze naturale, Engie România SA, controlat de grupul francez de energie și utilități omonim, la propunerea Ministerului Energiei, care deține circa 37% din acțiunile companiei. Afaceristul Mihai Coteț deține ca asociat, alături de soția sa (care este și administrator), două companii de distribuție en gros de lubrifianți auto și industriali, Radical Zero și Lubricants Trade AG, cu rulaje totale cumulate de aproape 80 milioane lei și profituri nete de 4,6 milioane lei anul trecut.

Deci, protejatul Alinei Gorghiu a lovit din nou! După ce a cotropit societățile comerciale aflate în subordinea CL Pitești cu oamenii lui de casă din PNL Pitești, după ce și-a promovat apropiații în funcții extrem de bine plătite de la buget, Coteț s-a gândit că a venit și vremea lui.

Așadar, potrivit principiului economic enunțat de finanțistul Nicolae Guță, potrivit căruia ,,Milion plus milion, fac mai multe milioane!”, Coteț s-a strecurat, cu ajutorul doamnei și stăpânei sale politice, Alina Gorghiu, în C.A. al Engie România SA. Adică acolo unde sunt banii!

Piteștenii au astfel șansa să vadă cine este cu adevărat Mihai Coteț, liberalul care vrea să fie primar al Piteștiului și care nu scapă nici o ocazie să se claseze pe podiumul demogogiei!

Nu există subiect popular pe care să nu se pronunțe și acest băiat, protejatul Alinei Gorghiu. Te apuca scârbă când îl vezi cum vorbește de veniturile oamenilor, de facilități fiscale, de creșteri de pensii și salarii etc.

În realitate, omul este egoistul suprem, obsedat în egală măsură de putere și de bani!

Tot ce face, tot ce-l preocupă are legătură cu el, cu averea sa, cu banii săi și cu apropiații lui.

De piteșteni nu-i pasă de loc, având în vedere că, deși deține majoritatea în CL Pitești alături de neomarxiști din USR, Mihai Coteț n-a făcut absolut nimic pentru comunitate. Absolut nimic pentru piteșteni!

Primarul Cristian Gentea,atunci când numirea lui Coteț a devenit publică, l-a executat scurt, cu ironie:

„Waw, ce bine că avem un argeșean în CA ENGIE! Profesionist adevărat… exact domeniul lui de competență!!!

De azi îmi voi trece contractele la ENGIE!

Sigur voi plăti mai puțin!”

Engie România SA

Din păcate însă, pe Mihai Coteț nu-l ating ironiile, cum nu-l atinge nici disprețul piteștenilor pe care i-a dezamăgit de fiecare dată. Lui i se bârlăre cu grație, fiindcă, din nou, s-a văzut cu sacii în căruța! Pe piteșteni are timp să-i prostească mai târziu, cum s-a obișnuit!

D.M.D.