Liberalii îşi plâng impotenţa politică cronică şi recunosc faptul că primarul Cristian Gentea este cea mai bună variantă pentru Piteşti în 2024!

0
536

PNL Argeş este o organizaţie de rataţi!

În aproape 32 de ani de alegeri libere, PSD i-a umilit permanent pe urmaşii impotenţi ai Brătienilor care n-au reuşit niciodată să câştige nu alegerile parlamentare sau locale, ci măcar vreo primărie de municipiu sau de oraş!

Electoratul fuge de ei cum fugea Alina Gorghiu, pe vremuri, după vicepreşedinţii PNL Bogdan Olteanu şi Mihai Voicu!

În prezent, lucrurile stau minunat la liberalii argeşeni, în sensul că au intrat, politic vorbind, în moarte clinică! Şi par să consume, în grup, cantităţi masive de ayahuasca având ca efect secundar tâmpirea iremediabilă!

Situaţia la PNL Argeş a fost prezentată, cum nu se putea mai reuşit, de către viceprimarul Gelu Tofan în cadrul unei emisiuni TV realizate de jurnalistul Gheorghe Smeoreanu: „Eu vă spun că cel mai bun candidat pentru PNL în 2024 este Cristian Gentea! (…) Poate, cine ştie?, se ajunge la o dispută acolo în care Cristian Gentea va spune: Am părăsit PSD- ul, voi candida de la PNL”.

Aparent, ai fi tentat să spui că Geluţu era mangă, rangă, praf, beat muci! Prietenii lui de la Păstrăvăria Zăvoi, dar mai ales fostul lui amic sifonar Marius Aioanei, ştiu că domnu’ vice mai obişnuia…

Dar lucrurile sunt încă şi mai grave. Nici măcar admiraţia sinceră a lui Tofan faţă de şeful său, primarul PSD Cristian Gentea, care-l învaţă zilnic, cu răbdare, administraţie publică locală, nu este de-ajuns să justifice această afirmaţie elogioasă a liberalului.

De fapt, bietul Gelu Tofan n-a făcut altceva decât să prezinte public o realitate indiscutabilă! Liberalii nu există în plan politic judeţean, n-au personalităţi pe care să le arunce în luptă pentru funcţiile de primari de municipii şi oraşe, n-au o politică de cadre pentru viitor, sunt praf la nivelul intenţiei de vot etc.

Evident că primarul actual şi viitor al Piteștiului, Cristian Gentea, este şi va rămâne unul dintre liderii de necontestat ai PSD Argeş, lucru pe care-l ştie şi liberalul Tofan. Dar Tofan mai ştie şi că nu există vreun liberal capabil să obţină măcar jumătate din voturile lui Gentea, aşa că a preferat să tragă un semnal de alarmă, laolaltă cu o palmă colegială pe care i-a dat-o peste egoul supracalibrat colegului său de partid Mihai Coteţ, o glumă politică ce se visează primar PNL al Piteștiului.

Până şi Gelu Tofan, care nu este cel mai echilibrat politician liberal când vine vorba de declaraţii, a refuzat să discute şansele lui Mihai Coteţ la primărie. Nefiind vorba de realităţi paralele şi de magie, Tofan a preferat să nu se facă de râs vorbind despre… Coteţ!

Nu trebuie să uităm că nici în 2020 liberalii n-au avut candidat la Primăria Municipiului Piteşti, aşa că au încercat un transfer jalnic, promovând un traseist jalnic, cu care au obţinut un rezultat jalnic!

Cu alte cuvinte, la PNL Argeş impotenţa politică a devenit boală cronică! Noroc cu doamna Gorghiu Alina, care a venit în Argeş să le mai provoace ceva erecţii liberalilor. Erecţii politice, evident!

Cristian Gentea poate fi totuşi primarul PSD şi al PNL! Cu condiţia ca liberalii să recunoască evidenţa: candidatul PSD este cel mai bun şi trebuie susţinut de toate forţele politice responsabile, pentru binele urbei şi al comunităţii!

Dar nu vom vedea aşa ceva! Liberalii argeşeni sunt sado-masochişti politici şi le place să fie umiliţi şi să sufere mult!

D.M.D.