La Spitalul orășenesc Mioveni, următorul pas în dezvoltarea gamei de servicii medicale va fi oferirea de consultații și intervenții în compartimentul de imagistică – Angiograf, Computer Tomograf, RMN, care sunt funcțional autorizate și pentru care s-a completat lista de personal care să le deservească

0
225

La invitația domnului dr. Horia Trăilă – Managerul Spitalului Orășenesc Mioveni, primarul Ion Georgescu a participat la o întâlnire cu presa, organizată cu scopul de a prezenta cetățenilor orașului și publicului larg, o radiografie a serviciilor medicale pe care noul spital le oferă în acest moment. De asemenea, conducerea spitalului a dorit să prezinte stadiul procesului de ocupare al posturilor vacante pentru secțiile și compartimentele care urmează să funcționeze în noua unitate, perspectivele și proiecția procesului de dezvoltare al serviciilor medicale pentru următoarea perioadă.

La momentul deschiderii noului spital, conform normativelor și contractului semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate, vechea unitate funcționa la o capacitate de 140 paturi pe 7 compartimente, iar în prezent, ne referim la o unitate medicală cu 250 de paturi și 22 de compartimente.

Pentru ca Spitalul Mioveni să funcționeze la capacitatea maximă proiectată și pentru a se încheia contractele de finanțare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Consiliul de Administrație al unității trebuie să organizeze concursuri de angajare pentru fiecare nou compartiment, în parte, să obțină seturile de avize de la Ministrul Sănătății și alte organisme competente, fapt care necesită timp, iar unele servicii medicale vor fi oferite contra cost, în unele sectoare, deocamdată.

Următorul pas în dezvoltarea gamei de servicii medicale va fi oferirea de consultații și intervenții în compartimentul de imagistică – Angiograf, Computer Tomograf, RMN, care sunt funcțional autorizate și pentru care s-a completat lista de personal care să le deservească.