La Muzeul Goleşti

0
473

Expoziţie internaţională de pictură pentru tineri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti organizează vineri, 28 august, de la ora 12, vernisajul expoziţiei internaţionale de pictură pentru tineri „Ocupaţii tradiţionale din ţara mea”.
Proiectul, ajuns la a V-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, în colaborare cu pictoriţa Elena Stoica, coordonatoarea cercului de pictură „Culoare şi vis” din Corbeni-Argeş, şi constă în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă.
În acest an au intrat în concurs 2.408 picturi venite din 34 de ţări: Australia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Croaţia, Emiratele Arabe Unite, Filipine, Guyana, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Maroc, Republica Moldova, Nigeria, Polonia, Federaţia Rusă, Serbia, Slovenia, Singapore, Sri Lanka, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vietnam şi România.
După preselecţie au rămas în competiţie 148 finalişti, dintre care juriul a selectat, pe categorii de vârstă, 44 de premii care li se vor înmâna laureaţilor în cadru festiv.
Director general, dr. Filofteia PALLY