Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș: PNL rămâne blocat în negura opoziției mincinoase. Acești indivizi au rămas într-o continuă campanie electorală, fără să le pese de binele argeșenilor!

0
106

Da! PNL a votat împotriva noii organigrame de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş! Nici un aveam alte așteptări, pentru că ei votează în general împotriva a tot ceea ce înseamnă investiții, construcție și buna funcționare a instituțiilor!

Ca de obicei, lucrurile stau fix pe invers față de cum sunt prezentate, dar cei de la PNL nu au cum să înțeleagă ceva pentru că sunt doar bieți analfabeți în administrație și politică.

Altfel, ar fi știut că pe vechea organigramă DGASPC avea aprobate 21 de posturi de conducere – directorul general, doi directori generali adjuncți, 11 șefi serviciu și șapte șefi de birou.

După ședința de ieri, noua organigramă aprobată are 17 posturi de conducere. Astfel, pe lângă directorul general, au fost aprobate posturile a patru directori generali adjuncți, 12 șefi de serviciu și 0 șefi de birou‼️ Direcția are câte un director adjunct care se ocupă cu activitățile care vizează copilul, respectiv adultul, un director economic și un altul care gestionează programele și strategiile.

În realitate, prin această reorganizare au fost desființate 11 posturi, dintre care trei de conducere, pentru că toate funcțiile la nivelul DGASPC au fost păstrate prin Memorandum de către Guvern la momentul în care au fost luate măsurile de austeritate, tocmai pentru că se are în vedere importanța acestei direcții și a serviciilor pe care le gestionează!

Dacă ar fi citit Regulamentul de Organizare și Funcționare, cei de la PNL ar fi avut cunoștință despre multitudinea și complexitatea activităților de la DGASPC care asigură și gestionează în mod direct 65 de servicii sociale fără personalitate juridică și coordonează și aplică asistența socială la nivelul întregului județ! Or, în mod evident, noua organigramă are rolul de a asigura funcționalitatea Direcției!

Peste 2000 de persoane beneficiază de serviciile DGASPC Argeș în centrele de locuințe protejate, centre rezidențiale (servicii sociale licențiate), centre de zi și servicii de prevenție.

Județul Argeș este unul dintre puținele din țară în care au fost implementate, cu fonduri europene, strategia națională și directiva europeană prin care centrele rezidențiale sunt închise, iar beneficiarii sunt mutați în locuințe protejate, pentru a asigura servicii de calitate atât pentru aceștia, cât și pentru persoanele vulnerabile din comunitate.

Realitatea este mult mai complexă, dar mintea meschină nu le permite să o înțeleagă, pentru că indivizi precum fostul consilier al dezastrului numit Cîțu, răsplătit apoi cu funcția de prefect pentru trădarea sa, sunt exemplele perfecte de personaje parașutate vremelnic în funcții de conducere, paraziți ai banului public, fără să fie aleși de cetățeni în acele demnități! Nici nu se putea altfel, pentru că nimic din trecutul sau prezentul lor nu îi recomandă pentru a ocupa demnități publice!