Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș: Încă un proiect major prinde contur pentru dezvoltarea durabilă a Argeșului! Vom avea un Plan de Amenajare a Teritoriului Județean!

0
107

Acest lucru înseamnă că vom putea avea proiecția a ceea ce înseamnă dezvoltarea economică, socială, culturală pentru următorii ani. Pe scurt, vom avea cadrul pentru o dezvoltaredurabilă a Argeșului și a întregii regiuni.

Acest Plan include măsuri pentru gestionarea teritoriului, protecția patrimoniului natural și construit, precum și îmbunătățirea condițiilor de viață în localitățile urbane și rurale.

Elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului este asigurată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, un partener cu experiență și cunoștințe de vârf în elaborarea unei baze de date geospațiale detaliate, realizată în format GIS, esențială pentru implementarea planului.

Valoarea contractului pentru acest proiect pe fonduri europene derulat de Consiliul Judetean Arges este de 250.000 euro (fără TVA), iar finanțarea este asigurată prin PNRR.