Ziarul de Arges

Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș: ,,Suntem singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care a reușit performanța să închidă toate proiectele pe fonduri europene”

,,Argeșul este singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care a reușit performanța să închidă toate proiectele pe fonduri europene accesate în Programul Operațional Regional 2014-2020.”, a transmis președintele Ion Mînzînă în deschiderea conferinței organizată astăzi la Consiliul Județean Argeș, alături de vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, administratorul public al județului Argeș, Marius Cristian Puiu, și echipa Direcției Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională, care gestionează implementarea proiectelor pe fonduri europene.

În perioada 2020 – 2024, Consiliul Județean Argeș a implementat 22 de proiecte pe fonduri europene cu o valoare totală de 513.730.565,44 lei:

drumuri județene: 3 proiecte (216.384.812,68 lei) – 2 drumuri județene modernizate/asfaltate: DJ 503 (în lungime de 42 km) și DJ 504 (în lungime de 26 km), la care se adaugă proiectul privind întocmirea documentației tehnico-economice pentru DJ 679 (în lungime de 48 km)

,,În toată această perioadă a fost o luptă imensă cu timpul ca să ducem la finalizare aceste proiecte. Mulțumirile mele se adresează și colegilor din Direcția de Strategii care au depus eforturi foarte mari în toată această perioadă pentru a duce aceste proiecte la bun sfârșit în termenul pe care noi ni l-am propus. A fost un termen ambițios și poate că a fost o ambiție a noastră, a conducerii, să cheltuim suma eligibilă până la sfârșitul anului trecut. În perioada următoare avem, de asemenea, o mulțime de proiecte. Unele dintre ele au fost deja depuse, iar altele așteaptă să fie depuse. Suntem în colaborare cu mai multe instituții, cu spitalele care se află în subordinea noastră, UAT-urile care beneficiază de microbuze prin diferite programe. Noi suntem partenerii lor și contribuim la dezvoltarea și a sistemului de sănătate și a sistemului de învățământ din județul Argeș. Precizez că în ceea ce privește Programul Operațional Regional suntem într-o dinamică pentru că nu toate axele sunt deschise și urmărim să depunem mai multe proiecte spre finanțare.” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș

Până la acest moment, Consiliul Județean Argeș are în implementare, în contractare sau urmează să fie depuse spre finanțare următoarele proiecte aferente noului exercițiu financiar POR 2021-2027, PNRR 2023-2026 și PT 2021-2027:

Pentru toate cele 9 spitale din subordinea Consiliului Județean Argeș au fost depuse la finanțare proiecte privind investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală.

Totodată, sunt în curs de elaborare sau actualizare 14 proiecte pentru care se vor depune cereri de finanțare în perioada 2024-2025 și care vizează:

Programul Regional 2021-2027: Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil și a securității în zonele urbane:

Exit mobile version