Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș: Millennials, Gen Z, Generation Alpha sau cum au mai fost categorisiți de cultura occidentală. Mie îmi place totuși să le spun simplu tineri.

0
71

Tinerii noștri, pentru că este Ziua Națională a Tineretului!

Uneori neînțeleși, uneori frustrați de modul greoi în care societatea se adaptează la ritmul lor alert de viață și de înțelegere. Și, în același timp, destul de vulnerabili, expuși multor tentații și riscuri, așa cum am fost și noi.

Sunt mereu înconjurat de tineri.

Îmi plac energia și optimismul lor.

Așa i-am simțit pe tineri și sâmbătă și duminică, la Tabăra TSD Mioveni de la Voina, așa i-am simțit și ieri, la Vlădești, unde am văzut tineri mândri să poarte costumele noastre tradiționale și să se roage în fața Domnului.

Mi-aș dori ca tinerii să nu uite cine le sunt strămoșii, să prețuiască limba și credința în care au crescut.

Și da, mi-aș dori ca tinerii noștri să nu mai plece în străinătate! Să nu se mai ia după sloganuri! Să se formeze aici, să crească aici, să construiască aici, să se implice în viața socială și politică din România. Pentru că schimbarea aceea mult visată se produce deja, dar nu poate fi accelerată decât de ei!

Argeșul se poate mândri că are oameni tineri în echipa de la Consiliul Județean și în Parlament tocmai din dorința de a face aceste schimbări!