Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș: Am încredere în capacitatea mininistrului Simona Bucura-Oprescu de a veni cu un proiect al Legii Pensiilor care să reducă inechitățile dintre pensionari și o Lege a Salarizării corectă

0
99

Am fost întrebat la Arges TV despre misiunea pe care Simona Bucura Oprescu o are la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Am spus și atunci, o spun și acum, cred că PSD Argeș a dat un ministru extrem de implicat, concentrat pe ceea ce are de făcut, nu care stă în campanie permanent ca alții.

Un ministru conștient de provocări  și care sunt sigur că își va duce misiunea la bun sfârșit!

Simona Bucura-Oprescu și premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, au fost la sfârșitul săptămânii la Bruxelles, cu misiunea clară de a obține o anumită flexibilitate din partea Comisiei Europene și a Parlamentului European în privința reformelor și condițiilor asumate de ,,echipa câștigătoare” PNL-USR, inclusiv în privința sistemului de pensii, nu doar în zona fiscală în general, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Aceste condiții nu ne permit să creștem încă pensiile‼️

Așa au decis băieții de la PNL și USR!

Au fost discuții purtate la cel mai înalt nivel.

Sperăm să reușim să avem un nou plan în ceea ce priveşte deficitul României.

Asta înseamnă că vor fi reduse anumite cheltuieli în sistemul bugetar și, sper, va fi introdusă acea taxă pentru multinaționale, care este cât se poate de rezonabilă și utilizată în toată Uniunea Europeană.

Nu vorbim de noi creșteri de taxe și impozite, nici de TVA majorat, nici de scăderi de salarii.

Până la sfârșitul anului trebuie să avem o legea a pensiilor bazată pe contributivitate.

Nu e posibil ca unii să ia pensii mai mari decât salariile, să nu se țină cont de cât au contribuit când au fost în muncă, iar restul pensionari să fie priviți ca o povară pentru stat, așa cum spuneau unii de la PNL/PDL. Restul, sunt povești!

Principiul de bază: contributivitatea! Și sunt convins că cel puțin pensiile mici vor crește!

Am încredere în capacitatea mininistrului Simona Bucura-Oprescu de a veni cu un proiect al Legii Pensiilor care să reducă inechitățile dintre pensionari și o Lege a Salarizării corectă. Știu că are întâlniri constante cu toți factorii implicați, inclusiv societatea civilă în acest sens.