Ion Mînzînă: ,,Începe reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș!”

0
118

Primarul Constantin Panțurescu a semnat autorizația de construire!

Reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și de cale ferată reprezintă o prioritate a echipei PSD Argeș. În urma demersurilor făcute de echipa condusă de președintele Ion Mînzînă și a implicării ministrului social-democrat al Transporturilor, Sorin Grindeanu, iată că una dintre cele mai așteptate investiții din Argeș este pe cale să înceapă.

Constantin Panturescu, primarul municipiului Curtea de Argeș, a semnat Autorizația de Construire pentru reabilitarea Gării Regale! Astfel, lucrările propriu zise pot începe, proiectul tehnic fiind deja gata.

,,Gara din orașul nostru, monument istoric, este o adevărată bijuterie arhitectonică și avea mare nevoie de reparații. Am făcut, de-a lungul anilor, și noi, ca Primărie, numeroase demersuri pentru a fi reabilitată, dar gara este a SNCFR, nu este a noastră. Important este că acum lucrările pot începe. La finalul reabilitării Gara va arăta exact ca atunci când a fost construită, iar turiștii vor avea încă un obiectiv important de vizitat la Curtea de Argeș. Vreau să mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă și parlamentarilor PSD de Argeș care m-au sprijinit în demersurile mele. Împreună, facem cea mai bună echipă”, a declarat Constantin Panțurescu, primar al municipiului Curtea de Argeș, candidatul PSD pentru un nou mandat.

,,Gara Regală din Curtea de Argeș este unul dintre cele mai importante monumente istorice și arhitectonice din județul nostru. Orașul Regal merită o Gară Regală pe măsură! Această investiție înseamnă mai mult decât modernizarea infrastructurii feroviare din județul Argeș. Înseamnă grijă și respect față de valorile și simbolurile care ne definesc! Mulțumesc primarului Constantin Panțurescu și colegilor parlamentari pentru implicare, dar și ministrului Sorin Grindeanu care a înțeles importanța acestui proiect pentru argeșeni”, a declarat Ion Mînzînă.

Valoarea totală a lucrărilor (proiectare și execuție) de la Gara Regală din Curtea de Argeș se ridică la 8,74 milioane de lei fără TVA. Investiția are termen de finalizare data de 30 aprilie 2026.

Tot ca urmare a demersurilor realizate de echipa PSD Argeș vor fi reabilitate și modernizate și Gările Costești și Golești, iar linia de cale ferată București – Pitești va beneficia de investiții pentru creșterea vitezei de rulare.