Ion Mînzînă: Autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres Pitești – Craiova, marile proiecte care vor crește economia Argeșului

0
94

Cele mai importante investiții de la acest moment în infrastructura rutieră din Argeș sunt de departe Autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres 12 Pitești-Craiova.

Sunt proiecte de infrastructură care, pe lângă cele legate de drumurile naționale și cele județene, pot produce un impact economic rapid, care să fie vizibil chiar din acest an, spune Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

,,În cazul Autostrăzii Pitești – Sibiu este evident că, fiind prima autostradă care traversează munții, va asigura nu doar o legătură rapidă și firească între provinciile istorice ale țării, ci și accelerarea transportului public și de mărrfuri. Zona Curtea de Argeș va atrage, astfel, investiții majore care vor conduce la dezvoltarea acesteia și la crearea de noi locuri de muncă. În cazul DEx12 Pitești-Craiova vorbim despre legătura directă a celor mai importanți constructori de mașini din regiune, Dacia și Ford. Producția Uzinei Dacia va ajunge mai rapid la destinațiile de export economisindu-se timp prețios și bani. Prin aceste două mari investiții care sunt priorități ale Guvernului condus de Marcel Ciolacu și care au fost accelerate de ministrul PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu, Piteștiul și Argeșul vor deveni un pol major de dezvoltare și creștere economică din România”, afirmă Ion Mînzînă.

Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că inclusiv creșterea economică recentă și scăderea inflației la 5,9% din ultimele raportări au la baza investițiile Guvernului Ciolacu, acestea devenind pilonul central al dezvoltării României. Activitatea este la foc continuu pe marile șantiere și aceleași statistici arată că volumul construcțiilor, considerat principalul factor al creșterii economice, a înregistrat o creștere de peste 25% în decembrie 2023, față de aceeași perioadă din 2022. Segmentul majoritar al construcțiilor este cel de infrastructură rutieră, tocmai datorită investițiilor masive făcute acum în sute de kilometri de autostradă și drum expres.

,,PSD este partidul care a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%, iar Argeșul este campion din acest punct de vedere în Regiunea Sud Muntenia”, conchide Ion Mînzînă.

Material publicat de GOLIATH COMUNICATION GROUP SRL – portal: www.ziaruldearges.ro, la comanda Partidul Social Democrat-PSD Organizatia Judeteana Argeș

CUI mandatar financiar coordonator: 21240002