Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni: Miniștrii PSD implementează rapid măsurile din programul “Sprijin pentru România”!

0
30

Pentru combaterea creșterii prețurilor, ministrul #PSD al Finanțelor Publice a elaborat actul normativ astfel încât angajatorii să poată opera de la 1 iunie creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim pentru #angajații cu acest nivel de salarizare. Suma suplimentară de 200 de lei va fi scutită de taxe.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada 1 iunie –  31 decembrie 2022 pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă este de 2.750 de lei.

Creșterea voluntară a salariilor angajaților plătiți cu #salariul minim se adaugă măsurilor deja implementate din programul “Sprijin pentru România”:

Ajutorul de stat acordat transportatorilor și distribuitorilor se adaugă celorlalte măsuri adoptate deja de executiv, respectiv :

  • dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii instituționalizați;
  • aplicarea în Agricultură și în industria alimentară a modelului de salarizare din Construcții, cu salariu minim de 3.000 de lei brut;
  • ajustarea cu rata inflației a prețurilor materialelor de construcții din contractele de achiziții publice.
  • acordarea ajutorului de stat pentru investiții majore în economie.
  • majorarea la 150 de lei, de la 28 de lei lunar, a banilor pentru nevoi personale, pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială
  • majorarea cu 58,5% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite
  • creșterea cu 50% a alocației lunare de plasament, de la 630 la 950 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei, la 1.350 de lei lunar.