Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, invitat la Conferințele Filarmonicii Pitești

0
114

Filarmonica Pitești organizează vineri, 26 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, o nouă ediție a conferințelor-recital ale Filarmonicii Pitești.

Dacă invitatul lunii trecute a fost actorul Constantin Cotimanis, în vinerea dinaintea Floriilor, invitatul lui Mădălin Voicu Jr. este Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Tema ediției de vineri seara este „Arta, ca manifestare a iubirii divine din noi”.

Născut la 6 iunie 1944 în Cracăul-Negru, județul Neamț, Calinic Argeșeanul a urmat școala generală în satul natal și comuna Bălţăteşti a aceluiași județ. După absolvirea Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamţ absolvă Institutul Teologic Ortodox de Grad Universitar din Sibiu. Calinic Argeșeanul parcurge toate treptele ierarhei duhovnicești ajungând diacon celib, preot, duhovnic, arhiereu-vicar, locțiitor de episcop, episcop și arhiepiscop, o dată cu ridicarea la rang de episcopie a Episcopiei Argeșului și Muscelului. Înalt Prea Sfințitul are și o bogată activitate academică și de cercetare înființând seminarii teologice, școli de cântăreți și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfânta Muceniţă Filoteia” din Piteşti (1991), actualmente Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte. Este și fondator de publicații: „Argeşul Ortodox” (săptămânal de informare bisericească, teologie şi spiritualitate al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului), „Lumină lină” și „Păstorul Ortodox” (serie nouă). A publicat 89 de lucrări în volum, a coordonat publicarea a 40 de volume și a  publicat peste 1200 de studii, interviuri, recenzii, pastorale şi articole în reviste bisericeşti şi publicaţii laice.

Este membru de onoare al Societăţii Profesorilor de Muzică şi Desen din România, vicepreşedinte pe ţară al Societăţii pentru Învăţătura Poporului Român și membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Mădălin Voicu Jr este pianist de succes, cu multe concerte si recitaluri în țară și în străinătate. Este și pianist corepetitor la Opera Națională București (direcția de balet).

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!