În timp ce poliţiştii au omorât un inginer pensionar călcându-l în picioare până s-a sufocat, Stelică Crăciun, un scandalagiu violent, cercetat penal pentru şantaj şi ameninţare, se laudă că el l-a pus pe comisarul-şef Gabriel Gherghe la comanda IPJ Argeş!

0
3040

În cele câteva zile scurse de la împuternicirea provizorie a comisarului-şef Gabriel Gherghe la comanda IPJ Argeş s-au petrecut câteva lucruri oribile.

Primul a fost uciderea monstruoasă a acelui INGINER, comisă ziua în amiaza mare, sub privirile a zeci de piteşteni, de către doi sceleraţi în uniformă, acoperiţi de colegii lor prezenţi la faţa locului, care au manifestat o complicitate activă!

Al doilea atentat la normalitate, la legalitate, a constat în atacul unor persoane cu dosare, apucături şi renume de interlopi, asupra unor comandanţi de poliţie care şi-au făcut întotdeauna datoria, refuzând să accepte să închidă ochii, să facă compromisuri sau să se lase cumpăraţi!

În ceea ce-l priveşte pe INGINERUL trântit la pământ şi apăsat cu piciorul pe gât de poliţişti până s-a sufocat, lucrurile sunt simple. Comisarul-şef Gabriel Gherghe ar trebui să demisioneze, dintr-o multitudine de motive.

În primul rând pentru că a fost şef al IPJ Argeş şi, deci, comandant al celor doi şi direct răspunzător de faptele lor.

În al doilea rând pentru că IPJ Argeş le-a acordat tratament preferenţial celor doi poliţişti reţinuţi pentru 24 de ore, din dispoziţia procurorului de caz, pentru lovituri cauzatoare de moarte. În sensul că numele lor nu au fost făcute publice pe notele de presă, aşa cum se întâmplă, spre exemplu, cu deputaţii, avocaţii, primarii etc. cărora li se suspendă permisul pentru consum de alcool. Sau dreptul la imagine îl au doar criminalii în uniforme? Să înţelegem că fapta fostului primar de la Câmpulung, sancţionat pentru că a băut echivalentul a două beri, fără să rănească pe nimeni, este mai gravă decât sufocarea în public a unui pensionar care nu încălcase nicio lege? Numele primarului a fost livrat presei la prima oră, în timp ce numele celor doi autori ai loviturilor cauzatoare de moarte au fost ascunse mai ceva ca tezaurul dacic!

În al treilea rând, comisarul-şef Gabriel Gherghe ar trebui să demisioneze pentru că le permite unor indivizi certaţi cu legea, cercetaţi în prezent de procurori pentru şantaj, ameninţare şi multe alte infracţiuni, să se ascundă în spatele funcţiei şi prestigiului său, în timp ce ameninţă şi insultă ofiţeri de poliţie care i-au fost chiar comandanţi, cum ar fi fostul şef al IPJ Argeş Dan Nicolae, unul dintre cei mai buni profesionişti care s-au aflat vreodată la comanda poliţiei argeşene!

Vă vom prezenta astăzi dovada celor spuse mai sus şi vom aştepta de la comisarul-şef Gabriel Gherghe să facă şi el dovada faptului că are onoare şi înţelege să plece dintr-o funcţie pentru care, se pare, nu are nici calităţile necesare şi nici anturajul care trebuie!

Deci:

În data de 8 aprilie a.c., la ora 8.45, printr-o teleconferinţă care a durat undeva sub 5 minute, poliţiştilor cu funcţii de conducere din cadrul IPJ Argeş li s-a adus la cunoştinţă că atribuţiunile şefului IPJ Argeş vor fi preluate, pe termen limitat, de către comisarul-şef Gabriel Gherghe.

Nici 10 minute mai târziu, în timp ce la sediul Poliţiei Oraşului Mioveni se desfăşura o şedinţă operativă, comandantul Cristian Mihalcea a fost apelat pe mobil de Stelică Crăciun, unul dintre cele mai controversate personaje din Argeş, care s-a lansat într-o suită de înjurături şi ameninţări la adresa ofiţerului comandant. Înjurături continuate pe whatsapp după ce poliţistul a pus capăt convorbirii!

Menţionăm că la convorbire au fost martori mai mulţi poliţişti, comisarul-şef Mihalcea punând convorbirea pe difuzor imediat ce Crăciun a început să înjure şi să ameninţe.

Printre faptele măreţe cu care s-a lăudat Stelică Crăciun se numără şi numirea comisarului-şef Gabriel Gherghe la comanda IPJ Argeş!

Pentru cei care nu ştiu, Crăciun este un individ deosebit de violent, implicat într-o serie parcă fără sfârşit de probleme cu legea: a fost reţinut anul trecut pentru şantaj şi ameninţare, fapte pentru care este anchetat penal în prezent în stare de libertate, l-a bombardat cu ouă pe fostul primar al comunei Mărăcineni într-o şedinţă de consiliu local, plus alte nenumărate scandaluri publice.

În aparenţă, declaraţia lui Stelică Crăciun vizavi de comandantul IPJ Argeş este o lăudăroşenie penibilă (deşi Crăciun este membru activ în gruparea care susţine înlocuirea şefului Poliţiei Mioveni Cristian Mihalcea cu Marius Aioanei, poliţist susţinut la vedere de comisarul-şef Gherghe!).

Numai că mesajele date de Stelică Crăciun au fost primite la 10 minute după ce, de la IPJ Argeş, a fost anunţată comandanţilor de unităţi numirea lui Gabriel Gherghe la conducere. Adică acest lucru era cunoscut doar de câteva persoane cu funcţii importante din poliţia argeşeană, fiind o necunoscută pentru 98% dintre poliţişti! Stelică însă era la curent! Tare sau ce?

Revenim în zilele următoare, prilej cu care vom prezenta nu doar plângerea penală pentru ultraj înaintată de comisarul-şef Cristian Mihalcea împotriva lui Stelică Crăciun, cât şi dovezi ale terorii psihice în care acest individ cercetat penal de procurori îl ţinea pe fiul comandantului Poliţiei Mioveni!

D.M.D.