Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac! Liberalii l-au reinstalat la butoane pe Adrian Miuţescu, politrucul de buzunar logodit cu eşecul!

0
549

Înainte să plec puţin în concediu am constatat uluit că scena politică argeşeană fremăta. Mai precis, PNL Argeş, partid cu un trecut glorios şi un prezent mizerabil, fierbea. O vedetă incontestabilă, cel puţin dacă ne luăm după mass-media şi după declaraţiile susţinătorilor săi, intra în scenă şi se pregătea să revină la manşă.

Era vorba despre Adrian Miuțescu, poreclit pe vremuri „Vlăjganul”, cel care între timp a şi devenit noul preşedinte al PNL Argeş. A câştigat alegerile triumfător, susţinut de un grup complet eterogen de primari PNL şi câţiva „trădători” din fostul PDL, între care cel mai vizibil a fost Ion Baicea, edilul din Costeşti celebru pentru „sucelile” lui politice.

Pentru cei care s-au născut mai târziu sau au memoria scurtă, să povestim totuşi un pic. Să vedem cine este noua stea a PNL Argeş, omul care nu promite doar reformarea din temelii a organizaţiei judeţene, ci şi întoarcerea vremurilor de glorie pentru liberalii argeşeni.

Adrian Miuțescu este omul care a îngropat definitiv ideea de liberalism în Argeş. Dacă pe Iani Popa l-a durut permanent la bască de partid, singurul lui scop fiind să ajungă în Parlament şi să fie cumva la masa unde se taie tortul, Miuțescu a fost cumva opusul lui. Ambiţios, disperat să parvină cu orice preţ, Adiţă Minune al PNL Argeş a fost mereu în centrul unor sforării politice mult prea complicate pentru ca el să le poată duce la bun sfârşit.

Şi-a început mandatul de deputat în 2004 cu gândul că va ajunge preşedinte al CJ Argeş în 2008. Ce planuri, ce proiecte, ce strategii… Ce combinaţii, ce numiri a obţinut de la Guvernul PNL-PD pentru instituţiile din Argeş! Nopţi peste nopţi petrecute cu apropiaţii, visuri de mărire care l-ar fi făcut gelos până şi pe Mircea Andrei (îl ştiţi, limbricul care s-a crezut mereu anaconda!).

Nu i-a ieşit nimic. La alegerile pentru CJ Argeş a obţinut un scor execrabil după o campanie megacostisitoare în care le promitea argeşenilor… un miliard de euro pentru judeţul Argeş! Toată lumea râdea… şi nici dracu’ nu-l vota, dacă mi-e permis să spun aşa! Miuțescu a fost depăşit la vot până şi de golanul Cristian Boureanu, pe atunci deputat de Argeş şi candidat din partea fostului PD!

Pentru cei care nu ştiu, Adrian Miuțescu este liberalul care acum vreo doi ani anunţa public într-o conferinţă de presă că ICN îi iradiază pe argeşeni, declaraţii pe care le-aş numi iresponsabile dacă n-ar fi de-a dreptul demente! După ce a revenit la normalitate s-a chinuit din greu să retracteze, să dezmintă, să scape de plângerile şi sesizările celor de-acolo.

Adrian Miuțescu le inspiră respect interlocutorilor. În acest sens, în pauza dezbaterilor televizate de la Antena 1 şi nu numai, Cristian Boureanu îi spunea, de faţă cu cel puţin şase martori: „Taci dracului, mă pitic prost! Poate îţi dau şi una după ceafă! (…) N-ai tăcut, mă? (şi… a scuipat spre el! – n.r.)”. La partid nimeni nu-l asculta cu adevărat, toţi îi speculau aplecarea spre bârfă şi delaţiune şi se turnau unii pe alţii ca pe vremuri la Securitate.

Fizic seamănă cu Brad Pitt. În cazul în care, fireşte, stă cocoţat pe o masă şi poartă o mască! În mod normal, are 1,50 metri cu mâinile ridicate atunci când stă pe vârfuri, are talentul oratoric al Sânzianei Buruiană şi îşi respectă cuvântul cu stricteţe în trei cazuri din zece!

Are curaj însă, nu glumă! Pe vremuri venise la Mihai Golescu să-i ceară ajutorul în legătură cu problemele pe care i le crea un director de gazetă. Golescu m-a rugat pe mine să-l ajut (lucram cu el pe-atunci!), iar Miuțescu mă aştepta curajos pentru discuţii şi strategii la subsolul cârciumii lui Iani. Brave heart, nu glumă!

Sunt răutăcios? Probabil că da. Sunt sincer? Categoric!

Oricum, PNL Argeş are toate şansele să fie din nou ce-a fost, dacă nu cumva şi mai mult! Doamne Dumnezeule! DOAMNE DUMNEZEULE!

D.M.D.