Grupul de umor involuntar PNL Argeș a descins la Albota : O ministră și un pitic pensat, pe Ando 12 clase către un eșec sigur l-au lansat!

0
164

Astăzi, singurul român a cărui colecție de rujuri o depășește pe cea a Biancăi Drăgușanu, l-am numit aici pe piticul marca PNL, Rareș Bogdan, a descins în Argeș ca să ajute o altă floare veștejită a liberalismului argeșean, Ando 12 clase de la Albota, să-și ia avânt în cursa pentru Primăria Comunei Albota! Între noi fie vorba, Ando chiar avea nevoie de un pic de viteză, deoarece cam ducea picioarele tărâș!

Am urmărit, cu emoție și îngrijorare, vorba handicapatului de la Cotroceni, spectaculoasa conferință de presă organizată de Alina Gorghiu și Rareș Bogdan pentru a-l lansa pe orbită pe Ando! În sală, numai piteșteni și șefuleți din PNL Argeș, grupul din Albota remarcându-se prin faptul că ar fi putut intra într-un microbuz!

Discursurile celor trei le-au semănat leit. Al Alinei Gorghiu a fost mincinos și ușor pervers, al lui Rareș Bogdan a fost bombastic și parșiv, în timp ce Ando a vorbit ca un intelectual cu 12 clase!

Dacă aveți nevoie de un punct de vedere obiectiv, Ando a strălucit ca o bucată de cărbune într-o noapte polară! A zis că va câștiga sigur, moment în care a bufnit-o râsul și pe Alina Gorghiu, în timp ce grupul de 11 liberali din Albota se căutau prin buzunare să-i dea omului ceva de cap, că părea într-un episod de delirum tremens acut!

Ando a mai zis că primarul Ion Dumitru, unchiul și nașul său, omul care l-a creștinat și la ținut în brațe în biserică este primar de mult, de când era el mic, așa că trebuie să plece acasă! Un fel de ,,Foaie verde lobodă, curge apa’n lift!”, semn că la Ando e greu și cu argumentele, așa cum e greu și cu alfabetul! (Domnu’ candidat, nu suntem răi, avem vreo 80 de greșeli de… gimnaziu pe care le-ați comis în ultimul an în public, pe facebook, pe care vrem să le publicăm într-un abecedar special, intitulat : ,,Așa NU! Dacă fugi de școală, ajungi șef la PNL Albota!”)

În timp ce Rareș Bogdan vorbea de socialiști și se pregătea să discute de pensat și mani – pedi, Ando s-a strecurat în stânga europiticotului, mutându-se de pe un picior pe altul și legănând mândru, aprobator și confuz din căpoc! Momentul s-a fâsâit rapid când unul dintre asistenții lui Rareș Ruj Roz a sesizat că Ando îl face să pară încă și mai liliputan pe șeful lui, așa că i-a făcut semn să stea naiba jos, lucru la care Ando s-a confirmat, sfios!

Ca simplu privitor, recunosc că evenimentul a fost beton, în sensul că ar fi putut prinde lejer podiumul la Festivalul Filmului de Comedie de la Varșovia. Alina Gorghiu a fost bunoacă, Rareș Bogdan a avut cea mai tare manichiură, Ando a demonstrat că se descurcă acceptabil la orice discurs mai mic de două fraze, iar PNL, per ansamblu, a dovedit că este o forță politică de divizia C spre F!

Albotenii s-au prăpădit de râs când l-au văzut pe Rareș Bogdan la ei în comună, după care au dezbătut și au ajuns la concluzia că Alina Gorghiu era machiată mai drăguț decât europarlamentarul care s-a jurat pe fondul lui de ten că în 30 de zile taie pensiile speciale!

Alte amănunte picante ar fi că la PNL analfabetismul este molipsitor, trecând ușor de la Ando 12 clase la realizatorii paginii de facebook a PNL Argeș care ne-au spus că în Argeș au venit un europarlamentar și o ministră! Deși li s-a atras atenția de multe ori, de către oameni serioși care au folosit cărțile ca să devină culți în cap, nu să facă chintă sau să tragă o liniuță, ca nepotul lui nea Titel și alde RAR, departamentul de comunicare al PNL Argeș pare să continue sadic să maltrateze limba română! În fine, fiecare cu plăcerile lui!

La eveniment au participat și soții Iagăr, o familie pătrunsă de liberalism așa cum pe vremuri o pătrundeau alte orientări. Politice și nu numai!

În încheiere, vreau să-i asigur pe liberali că totul va fi bine! PSD, partidul care-i va umili din nou în Argeș, așa cum o face de 35 de ani, le va salva din nou curul, ajutându-i să nu se scufunde în Opoziție. Există numeroase funcții politice importante în județ, la care nu vor accede, dar la care vor băli în continuare timp de patru ani.

Salut, în final, inteligența curentată a comunicatorilor PNL Argeș, care au decis să-l aducă, pentru zonele Albota și Costești, pe Rareș Bogdan ca vector de imagine. Pentru cei din sudul județului, oameni harnici și dintr-o bucată, efeminatul Ruj Roz este exact ce (NU) trebuia! Dar cine sunt eu să le spun adevărul?!

Sloganul interbelic ,,Prin noi înșine!” este bine că a fost păstrat, pentru că, și de data asta, și-o vor face tot cu mâna lor! Ministrei s-ar putea să-i placă, dar cine naiba suntem noi s-o judecăm?!

D.M.D.

P.S. Cine va fi deci primar la Albota?! Ion Dumitru, de la PSD! Nu doar pentru că este unul dintre cei mai buni primari din mediul rural din România, dar și pentru că omul face totul pentru comuna și oamenii lui!