Gigi Dinescu bate câmpii cu graţie !

0
556

„Vreau să fac din Râul Argeş un fel de Sena a Piteştiului. Sau poate chiar să fac un centru vechi al oraşului pe marginea râului…”

PNŢCD va rămâne în memoria colectivă prin două mari personalităţi, una remarcabilă, Iuliu Maniu, şi una care se face remarcată oriunde, Gheorghe Dinescu.

Gigi Dinescu

Chiar dacă este doar vicepreşedinte PNŢCD la nivel naţional, Gigi    Dinescu este pe punctul să-l eclipseze pentru totdeauna pe ilustrul său  înaintaş. Dacă Maniu era cooptat în 1897, la doar 24 de ani, în Comitetul de Conducere al Partidului Naţional Român din Transilvania (Partidul Național Român din Transilvania s-a unit în 1926 cu Partidul Ţărănesc al lui Ion Mihalache, constituind Partidul Naţional Ţărănesc. Iuliu Maniu a fost preşedinte al partidului (1926-1933 şi 1937-1947) şi de trei ori prim-ministru al României între 1928 şi 1933), oarecum la aceeaşi vârstă Gigi Dinescu cunoştea din interior sistemul penitenciar românesc, după ce se lansase în activitatea economică argeşeană din postura onorabilă de ospătar.

Între timp, după eliberare, Dinescu a reuşit să stea departe de belele, în plan personal, şi să crească politic fulgerător, devenind un lider important al unui partid decedat. Acum, ca orice om politic cu experienţă completă de viaţă (de la puşcărie până la… ospătărie!), Gigi de la PNŢCD a decis că a venit vremea să ajungă la primar. Primar la Piteşti!

Oferta electorală a unui astfel de om, special şi aproape vizionar, nu poate fi şi ea decât excepţională. Ce parcări, ce asfaltări, ce pieţe, parcuri şi anvelopări de blocuri? Astea sunt promisiuni pe care le fac doar candidaţii normali. Or, Gigi Dinescu este mult dincolo de limitele normalului:

„Vreau să fac din râul Argeş un fel de Sena a Piteştiului. Sau poate chiar să fac un centru vechi al oraşului pe marginea râului, mai ales că am stat de vorbă cu mai mulţi tineri care mi-au spus că nu au unde să se distreze aici şi preferă să plece la Bucureşti”.

Orice comentariu ar fi de prisos! Deşi, totuşi, cum dracu’ ai putea face „un centru vechi al oraşului pe marginea râului”? Dacă-l faci acum, nu e un centru nou? Nu e fabulos că Gigi Dinescu ştie cum se poate construi un centru nou deja vechi?!

Gigi Dinescu primar la Piteşti! Ce zic eu? Gigi Dinescu preşedinte! Dacă-şi pune în cap, poate face Piramida lui Keops în Berceni şi Marele Zid Chinezesc în Militari! Plus că gândeşte sprinten ca Ghiţă Ciobanu’!

Gigi, pe noi ne-ai convins! Dacă fii-tu va fi liber atunci (vreau să spun între două condamnări!), atunci poţi conta şi pe votul lui! Mai ai nevoie doar de câteva zeci de mii! Fii perseverent, căci oamenii ca tine f