Garcea vrea la Primărie!

0
425

Garcea vrea la Primarie fotoNu mi-au plăcut niciodată cretinii. Aşa că n-am de gând să fac o excepţie pentru fanii miliţianului care vrea să fie primar la Piteşti. Rămân însă surprins, ca de obicei în astfel de situaţii, în faţa numărului destul de mare de persoane care refuză să gândească, preluând clişeele simpliste debitate de un individ alunecos şi abil, care-i prosteşte într-o manieră incalificabilă.
Acum să-i răspund „micuţului”.
Tovarăşu’ miliţian, ştiu că ţi-e greu să înţelegi cum funcţionează democraţia şi care este rolul presei într-un stat în care bugetarii n-ar trebui să conducă BMW-uri X5 de 60.000 de euro. De aceea, astăzi o să fiu indulgent cu tine, deşi nu-mi stă în fire. Fă un efort, lasă paharul, selfie-urile, libidinoşeniile greţoase pentru vârsta ta şi încearcă să înţelegi ce vreau să spun.
Eu sunt jurnalist. Una la mână! Eu sunt şi piteştean. Doi la mână! Tu vrei să fii primarul meu. Ei bine, având în vedere aceste realităţi, am tot dreptul să-ţi solicit public să-ţi justifici averea extrem de mare pe care o afişezi cu o nonşalanţă zburdalnică. Aşa cum o fac cu fiecare politician care vine să ceară votul comunităţii piteştene, comunitate pentru care „Ziarul de Argeş” se luptă de aproape 12 ani.
Tu, în schimb, pretinzi tratament preferenţial. Vrei să te credem pe cuvânt că dintr-o leafă amărâtă de poliţist ţi-ai cumpărat o limuzină, întreţii patru copii, petreci concedii luxoase în ţară şi în străinătate, mănânci în restaurante de lux săptămânal, te îmbraci cu haine de firmă, într-un cuvânt, trăieşti ca un bogătaş. Ceea ce, după veniturile pe care le-ai avut, nu eşti!
Îmi spui că mă plăteşte cineva să te denigrez?!! (Asta după ce te dai domn şi spui că o să-mi răspunzi elegant, că n-o să mă jigneşti niciodată!) Eşti ca musca la arat. Adică te foarte supraestimezi! Nu interesezi pe nimeni, pentru că vei lua doar vreo 1.000 de voturi, aidoma altor penibili care s-au visat a opta minune a lumii. „Ziarul de Argeş” da, e interesat, însă este interesat să ţină departe oameni ca tine de scena politică. Ştii bine de ce, „micuţule”!
Oamenii te plac, laşi tu să se-nţeleagă. Probabil că da, fiindcă ei nu te cunosc. Văd doar un profil de Facebook al unui cetăţean corpolent, care-i sufocă cu postări penibile, care dă like-uri la orice rahat şi care pare drăguţ şi săritor. Eu ştiu că nu-i aşa. Tu ştii că nu eşti aşa. Noi doi ştim câte vor şti ei la un moment dat şi că vor ajunge să te reevalueze complet.
Crede-mă, „micuţule”, nu vei fi primar al Piteştiului! Oricât aberezi despre oameni care şi-au pus speranţa în tine. Pentru că or fi şi de-ăştia, dar numărul retarzilor e totuşi foarte limitat într-o comunitate.
Dan Marius DONOIU
P.S. Măi Garcea, şi-ţi mai spun un secret. Eu ador polemicile. Le caut. Le doresc! Numai că trebuie să te gândeşti bine dacă vrei să coborâm disputa noastră atât de jos cum o fac fanii tăi dobitoci. Eu sunt obişnuit cu minciuni, jigniri şi delir cât cuprinde, pentru că, ani de zile, subiecţii anchetelor şi dezvăluirilor noastre nu au făcut altceva! Tu şi blondina însă… S-ar putea să nu vă placă!