Fostul adjunct al IPJ Argeş, Gabriel Gherghe, a fost detaşat forţat în Harghita şi este cercetat penal pentru implicarea în tentativa eşuată de debarcare a şefului Poliţiei Mioveni

0
1425

Acum exact o lună, în presa argeşeană apărea o informaţie bombă:

<<Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, Gabriel Cosmin Gherghe, a fost detaşat de IGPR, de astăzi, la Harghita. IPJ Argeş a rămas temporar cu un singur adjunct în persoana comisarului-şef Florin Mocanu. Comisarul-şef Mihai Neagoe a primit de la IGPR încă o delegare pe o perioadă de trei luni. „Încă nu s-a decis cine va prelua atribuţiile de conducere ale d-lui Gherghe, se va decide în perioada următoare. Este o situaţie care trebuie analizată, nu se decide aşa repede. Atribuţiile din fişa postului vor fi îndeplinite între timp de mine şi de domnul Mocanu”, a declarat comandantul poliţiei argeşene.

Comisarul-şef Gabriel Gherghe a declarat pentru „Jurnalul de Argeş”: „Am primit propunerea, şi am acceptat-o, de a fi împuternicit pe un nou post. Nu am ajuns la Harghita, sunt în concediu deocamdată, o restanţă din 2019>>.

Mărturisesc, am fost intrigat la maximum de declaraţia fostului adjunct de la IPJ Argeş Gabriel Gherghe, pentru că este şocant să susţii că IGPR ţi-a făcut o propunere să te detaşeze la dracu-n praznic, iar tu să te declari încântat de ofertă şi să o accepţi.

Am demarat o investigaţie proprie, aflată încă în derulare, care promite să fie o bombă nucleară pentru conducerea provizorie a IPJ Argeş. Şi pentru anumiţi lideri politici care pur şi simplu nu vor să priceapă că epoca tătuci care controlau totul în Argeş a dispărut odată cu prăbuşirea lui Constantin Nicolescu. Şi nu se vor întoarce, oricât şi-ar dori, să zicem, Adrian Miuțescu!

Să vedem totuşi ce-am descoperit până acum.

În primăvară, printr-un context fericit de împrejurări, conţinutul telefonului comisarului-şef Gabriel Gherghe a devenit public. Astfel s-a aflat că adjunctul IPJ Argeş coordona cumva sau măcar era la curent cu o serie de operaţiuni ilegale derulate de mai mulţi poliţişti de la Mioveni, în frunte cu adjunctul comandantului Poliţiei Mioveni, comisarul Marius Aioanei. Scopul conspiraţiei poliţiştilor era îndepărtarea din funcţie a comisarului-şef Cristian Mihalcea, comandantul Poliţiei Mioveni!

Această conspiraţie s-a soldat cu reclamaţii la nivelul IPJ Argeş, al IGPR şi cu plângeri în justiţie, toate orchestrate de grupul Aioanei în vederea preluării forţate a conducerii Poliţiei Mioveni!

Din păcate însă, lucrurile n-au ieşit deloc cum şi-au propus ei. Toate reclamaţiile au fost soluţionate nefavorabil, în sensul că au fost considerate nefondate, indiferent de instituţia la care au fost depuse.

Problemele au apărut însă în tabăra lor. Dacă Mihalcea a fost complet exonerat, lucrurile stau mult mai grav în cazul adversarilor. Cel mai grav a fost vătămat, până acum, comisarul-şef Gabriel Gherghe, ex-adjunct al IPJ Argeş, care a fost transferat forţat la IPJ Harghita şi, atenţie!, este cercetat în cadrul unui dosar penal deschis în urma faptului că IGPR le-a înaintat probele procurorilor.

Revenim curând cu informaţii uluitoare din acest război total între poliţişti.

Până atunci, îi solicităm public comisarului-şef Mihai Neagoe, alias Mancuso, şeful interimar al IPJ Argeş (aflat la a doua prelungire a interimatului), să declare public dacă era sau nu la curent cu povestea telefonului lui Gabriel Gherghe. De asemenea, ne-ar interesa să spună dacă a discutat despre acest caz cu prefectul Emanuel Soare şi cu şeful PNL Argeş Adrian Miuțescu, ocazie cu care liberalii s-au pronunţat categoric în favoarea lui Marius Aioanei(!?).

Pentru Adrian Miuțescu avem doar o întrebare mai simplă. Nominalizarea Argentinei Culcuş drept candidat PNL la funcţia de primar al oraşului Mioveni a avut vreo legătură cu prietenia doamnei (care tocmai şi-a pierdut mandatul de consilier J) cu adevăratul patron al Păstrăvăriei Zăvoi?

Şi ar mai fi totuşi o a doua întrebare pentru micuţul liberal. Ştie că intervenţia la şef în favoarea unui poliţist care a călcat pe bec reprezintă trafic de influenţă şi se pedepseşte cu puşcărie?

Revenim!

D.M.D.