Fix în pix (27.08.2015)

0
402

targ saptamanal masini• „Afacere cu miros de evaziune fiscală”, a titrat uriaş „Argeşul” pe prima pagină! I-au prins, ne-am zis cu toţii. Şi am răsfoit ziarul entuziasmaţi, gata să aflăm cine sunt magnaţii pe care i-au surprins deontologii în fapt! Ei bine, la pomul lăudat nu e deloc bine să te duci cu sacul! Pentru că ştiţi cine erau evazioniştii? Sătenii din Bradu, care ofereau locuri de parcare contra cost duminica, în perioada celor 6-7 ore cât durează târgul săptămânal. Nu ştii dacă să râzi sau să plângi de ceea ce a putut ajunge presa locală…
• Băi… colegi, băi, potoliţi-vă! Ce bani să facă bieţii oameni? Scot şi ei de-o pâine şi-o apă plată. Nu mai fiţi răi cu oamenii, nu mai fiţi duşmănoşi aiurea şi nu vă mai faceţi de râs. Pentru că, indirect, ne faceţi de râs pe toţi cei care practicăm această meserie superbă: jurnalismul.
• V-aţi întâlnit marea dragoste şi nu ştiţi ce să faceţi la prima întâlnire? Nu-i nimic, doamnelor şi domnişoarelor, pentru asta există „TOP”, singurul cotidian care vă consiliază pentru a nu rămâne ne…fericite! „Cât de îndrăzneaţă să fii la prima întâlnire? În limita decenţei! O femeie misterioasă va fi întotdeauna mult mai atrăgătoare decât una care are tupeu şi arată tot de la început.” Atât! Cine ştie cunoaşte! Totuşi, ştie cineva de ce naiba orice femeie, fie că este asistent universitar, fie vânzătoare la aprozar, are fantezia asta în care ea este o misterioasă, o Greta Garbo, o Viviane Leigh, o Mata Hari sau ceva? De ce oare n-or putea să fie normale? De ce cred ele că nouă ne plac aşa opace, indescifrabile şi… pline de sictir şi superioritate?!
• În fine, cei de la „TOP” sunt extraordinari când recomandă decenţă la prima întâlnire. Or fi şi femei care cred că, pentru a-i face o impresie puternică bărbatului visat, trebuie să-l violezi pe micuţ în maşină, după care să-l serveşti cu o ţigară cu marijuana? Cine ştie, niciodată nu poţi fi sigur! Oricum, al doilea sfat este încă şi mai tare: „Nu vorbi despre fostele relaţii”. Totuşi, tembeluţii ăştia de la „TOP” par teribil de nepricepuţi. Îşi închipuie că minunata, după ce în sfârşit l-a scos în oraş pe bărbatul visat, îi şopteşte languroasă: „Fostul meu iubit avea o maşină mai mişto. Şi ochi mai frumoşi. Şi, dacă mă uit mai bine la tine, cred că şi puţa mai mare”… Aşa ceva? Nu sunt inteligenţi ca o oaie a lui Gigi Becali?ion-vlad-romtelecom
• Vreţi să vedeţi cum sună un titlu mincinos, manipulator şi ticălos? Exact aşa: „S-au trezit peste noapte cu agoniseala poprită: Averile primarilor din Dosarul Consultanţa 1 – sechestrate de DNA”. În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. Este vorba despre prejudicii cuprinse între câteva mii de lei şi câteva zeci de mii. Evident că, pentru atâta lucru, nimeni nu are agoniseala poprită. S-au pus sechestre doar pe câte un teren, pe un cont unde s-a indisponibilizat suma invocată de DNA ca fiind prejudiciu etc. Dar „Ancheta” face din rahat bici şi vrea să şi pocnească. Nicio şansă!
• Alt titlu fals în acelaşi săptămânal: „Fostul şef al Romtelecom rămâne fără cele 13 case – Banca îl execută silit”. Minciună! Sunt 13 bunuri imobile, din care cea mai mare parte sunt terenuri, unele chiar arabile! Ce fac „jurnaliştii”? Bagă în ele, doar-doar nu se prinde nimeni!
• În ceea ce-l priveşte pe Ion Vlad, omul stă în continuare foarte bine financiar. Noi credem că, pe lângă cele 13 bunuri imobile, Vlad mai are cel puţin câteva zeci, de mult mai mare valoare!
„Ziarul de Argeş”