Film inspirat dintr-o întâmplare reală, la Cinematograful ,,București”

0
59

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul „Pasagerii Nopții”, cu Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon Richter, Noée Abita, Thibault Vinçon și Megan Northam în rolurile principale, în regia lui Mikhaël Hers.

Paris, 1981. Vântul schimbării bate puternic în noaptea alegerilor, iar francezii ies entuziasmați pe străzi. Élisabeth (Charlotte Gainsbourg) nu reușește însă să împartă optimismul celorlalți. Proaspăt divorțată, cu 2 copii adolescenți și prea puține perspective, va trebui totuși să găsească o cale prin care să poată să meargă mai departe. Ce-ar fi dacă ar scrie o scrisoare gazdei emisiunii sale favorite de radio? Sau dacă ar invita o fată fără adăpost la ea în casă? Ce s-ar întâmpla dacă ar face genul de gesturi care pot schimba vieți?

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 22 ianuarie 2023, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Gata Oricând – Eroii de la Poarta Jiului”.

Regia le aparține lui Sergiu Prodan și Barbu Silviu Tripăduș, în rolurile principale fiind Liviu Cheloiu, Emanuel Cercelaru, Robert Cercelaru, Cătălina Romaneț și Daniel Nuță.

În dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și, împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar fi permis armatei germane să oprească retragerea armatei române. Un film după o întâmplare reală.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.