Expoziție temporară „Eveniment de poveste”, a artistului naiv Nicolae Burcă

0
112

Joi, 27 iulie 2023, ora 10.00, la Galeria  Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș, va avea loc vernisajul expoziției de pictură, “EVENIMENT DE POVESTE” cu lucrări semnate de artistul naiv Nicolae BURCĂ. Expoziția este curatoriată de artistul vizual Marius CRISTEA.

Născut la 27 iulie 1937, în localitatea Laza, Vaslui, pictorul Nicolae BURCĂ a pictat toată viața în Pitești, a participat la toate expozițiile naționale și interjudețene organizate în țară din 1990. Printre cei ce l-au îndrumat de-a lungul carierei sale, se numară artiștii: prof. Aurel Calotă, prof. Gheorghe Pantelie, prof. Augustin Lucici, dar și prof. Costin Alexandrescu – director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.

În expoziție regăsim așa cum afirma intr-un text, apreciat de artist; și semnat de Radu George Serafim, în urmă cu 10 ani, prin 2013 “… istorioarele incluse în imaginile uneori naive, alteori primitive, dar sincere, …cu umorul, ironia frust exprimată, …având semnătura lui Nicolae BURCĂ. Nu putem spune că există o diferență de … atitudine.

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 – 19.00, în perioada 27 iulie – 27 august, la Muzeul Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.