Exclusivitate: Daniel Drăghici, poliţistul arestat pentru uciderea prin sufocare a inginerului pensionar din Piteşti, a fost transferat la IPJ Argeş la intervenţia directă a comisarului-şef Gabriel Gherghe

0
21944

Daniel Drăghici, agentul de poliţie care a omorât un inginer pensionar ce nu comisese nici măcar o contravenţie, trântindu-l la pământ şi sufocându-l, este o ruşine pentru Poliţia Română.

La puţin peste 21 de ani, cariera de scelerat în uniformă a acestui mânuitor de pulan a început încă din 2018. Pe când era încă elev al Şcolii de Subofiţeri de la Câmpina, Drăghici a fost implicat într-un caz dubios de escrocherie în urma căruia a fost acuzat că a sustras suma de 8.000 de lei de la un bătrân. Chipurile, el a împiedicat o înşelătorie prin metoda „Accidentul”, numai că banii restituiţi bătrânului păcălit erau „impozitaţi”cu 26%!

Dosarul penal s-a închis după 2 ani, poliţistul returnând banii şi reuşind cumva să termine fără probleme la dosar şcoala.

A fost repartizat în Ialomiţa, la Ţăndărei, unde a continuat să-şi bată joc de uniformă îndeplinindu-şi deplorabil îndatoririle de serviciu. Abateri disciplinare, acte de serviciu neîntocmite la timp sau… deloc, toate aceste lucruri au fost deja prezentate opiniei publice.

Ce nu s-a spus până astăzi este cum mama naibii a ajuns acest individ iresponsabil să fie transferat de la IPJ Ialomiţa la IPJ Argeş.

Ei bine, în urma verificărilor efectuate de corpul de control al ministrului de Interne Lucian Bode şi de reprezentanţii IGPR care au descins la IPJ Argeş, s-a constatat că persoana care a mers la comisarul-şef Mihai Neagoe (cel care se afla, interimar, la comanda instituţiei) cu raportul necesar pentru aprobarea transferului agentului Daniel Drăghici a fost comisarul-şef Gabriel Gherghe.

Fişa de personal care trebuia să ajungă de la Resurse Umane la comandant, împreună cu raportul, s-a pierdut pe drum, pentru că, dacă ar fi ajuns, Neagoe nu ar fi semnat în veci transferul unui astfel de agent.

Aşa, fiindcă raportul a fost adus personal de comisarul Gherghe (care i-a fost şef lui Mihai Neagoe!), care a şi susţinut din răsputeri transferul, semnătura comandantului interimar a fost obţinută destul de uşor.

De ce s-a implicat un poliţist atât de puternic precum Gabriel Gherghe în transferul unui derbedeu cu uniformă la Piteşti? N-a spus-o nimeni până acum, atenţie! Daniel Drăghici este băiatul surorii unui ofiţer important de la DNA, Serviciul Teritorial Piteşti, comisarul N.C.

Iar Gabriel Gherghe, cel mai probabil, s-a gândit că un prieten îndatorat în cadrul celei mai puternice instituţii de forţă din România este aur curat.

Evident, acum regretă intens, dar… este prea târziu!

Între timp, după câteva zile în care s-a aflat interimar la comanda IPJ Argeş, Gabriel Gherghe a fost înlocuit cu comisarul-şef Marian Badea. Oare de ce?

D.M.D.

P.S. De ce a fost eliberat din arest şi trimis în arest la domiciliu un individ care a ucis un bătrân care nu a încălcat nicio lege, izbindu-l de pământ şi sufocându-l în stil „George Floyd”? Din exact acelaşi motiv pentru care a scăpat şi de acuzaţia de furt al celor 8.000 de lei!

Recitiţi articolul şi veţi înţelege!