Exclusivitate: Comisarul Iancu Costinel de la Serviciul Operaţiuni Speciale – (auto)înregistrat în timp ce făcea politică cu liberalii la Mărăcineni şi-l înjura pe deputatul Adrian Miuțescu pentru că nu l-a pus şef la „Economic”

0
2441

Poliţia argeşeană a ajuns în ultimii ani un fel de cartel sinistru în care o serie de ofiţeri cu funcţii importante se ocupă cu orice altceva decât cu ceea ce-ar trebui să facă.

Interceptări şi înregistrări neautorizate, combinaţii la vedere cu infractori de calibru din judeţ, efectuarea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu astfel încât dosare penale să nu poată fi soluţionate corespunzător, toate acestea şi multe altele au devenit deja de notorietate la nivelul IPJ Argeş, unde noul inspector-şef, comisarul-şef de poliţie Marian Badea, are obligaţia să reinstaureze legalitatea în cel mai scurt timp.

Vă prezentăm astăzi, în exclusivitate, o înregistrare absolut spectaculoasă. Şi cumva ilustrativă pentru mentalitatea, apucăturile şi dispreţul faţă de lege ale unora dintre ofiţerii superiori din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Comisarul Iancu Costinel, ofiţer în cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale, a fost iniţial ofiţer în cadrul Jandarmeriei. A ajuns apoi, sub aripa fostului inspector-şef al IPJ Argeş Gabriel Gherghe, ofiţer la Serviciul Economic, după care (gurile rele spun că nu prea a făcut faţă aşteptărilor!) a ajuns să lucreze la Serviciul Operaţiuni Speciale unde se ocupă cu interceptări, înregistrări, urmăriri etc.

Comisarul Iancu Costinel a fost subiect în nenumărate scandaluri publice. A locuit într-un apartament al lui Stelică Crăciun, individ trimis în judecată pentru şantaj şi ameninţare şi scandalagiu notoriu, situat la etajul al patrulea al unui bloc de lângă Piaţa Găvana. A lucrat la dosarul aşa-numitei „Grupări Mărăcineni” într-atât de performant încât a fost cât pe ce să distrugă toată munca organelor de cercetare penală.

În înregistrarea pe care o puteţi asculta astăzi, comisarul Iancu Costinel discută despre alegerile locale de anul trecut din comuna Mărăcineni cu afaceristul liberal Constantin Zaharia (patronul fabricii de pâine şi produse de panificaţie „Zaris”) şi cu o doamnă consilier în aceeaşi localitate.

Evident, un ofiţer de poliţie nu are voie să facă politică, lucru de care comisarului Iancu Costinel pare că i se bârlăre complet. Omul, aflat în concediu de odihnă, are strategii, ştie el cum se câştigă primăria, cum se decid alegerile dacă se câştigă „blocurile” şi zona Gropeni etc.

Poliţistul pare liberal cu acte în regulă, vorbeşte de pliante, de combinaţii, mai povesteşte cum a făcut el o golănie într-un dosar penal, în sensul că l-a pus şef al echipei de percheziţie pe amicul său Marius Aioanei (care trebuia să facă nu ştiu ce plângere etc.).

După care îl înjură un pic pe liderul PNL Argeş Adrian Miuțescu, care nu l-a vrut pe el şef la Serviciul Economic din cadrul IPJ Argeş, deşi… „ştia ce armă sunt!”.

Are însă o soluţie de rezervă: susţine că, dacă PSD ajunge la guvernare, îl va pune imediat pe el şef la „Economic”!!! E gata să parieze acest lucru! Nu ştie însă că acolo unde trebuie se ştiu încercările lui penibile de a-şi face o intrare la social-democraţi, făcând joc de glezne pe lângă cineva mult mai puţin influent decât ar crede comisarul politruc!

Partea cea mai tare vine la sfârşit. Se pare că înregistrarea ar fi fost realizată chiar de Iancu Costinel, cu aparatura Serviciului Operaţiuni Speciale, în timp ce se afla în concediu.

De ce-ar fi făcut asta, încălcând flagrant legea? Citiţi rândurile de mai sus, ascultaţi înregistrarea şi veţi înţelege! Poate nu „de ce”, pentru că mintea unui poliţist care face politică cu liberalii şi se laudă că va primi funcţie de la social-democraţi este o enigmă greu de descifrat, dar veţi realiza în mod sigur că ofiţerul de poliţie nu dădea pe lege nici o ceapă degerată!

D.M.D.