Exclusivitate! Argentina Culcuş de la PNL a comis FALS ÎN DECLARAȚII şi a încălcat Legea electorală când a candidat la Primăria Mioveni

0
7143
  • De doi ani Culcuş i-a vândut apartamentul la care pretinde că locuieşte unei familii care n-a mai văzut-o de la semnarea contractului!
  • Biroul Electoral are obligaţia să-i invalideze mandatul de consilier şi, ulterior, organele abilitate ale statului trebuie s-o ancheteze penal şi s-o trimită la Colibaşi!

Am intrat în posesia unor documente incredibile care demonstrează, în mod categoric, că la Mioveni PNL a încercat să fraudeze alegerile la cel mai înalt nivel.

Argentina Culcuş, candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Mioveni şi ocupanta primului loc pe lista PNL pentru Consiliul Local Mioveni, a încălcat cu prilejul alegerilor locale din 27 septembrie a.c. nu doar Legea electorală, ci şi prevederile Codului Penal care reglementează şi sancţionează infracţiunea de fals în declaraţii.

Concret, pentru a putea candida la o funcţie de primar sau consilier local, un candidat trebuie să aibă domiciliul pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective. Argentina Culcuş, candidat PNL, a susţinut sub semnătură că îşi are domiciliul în Mioveni, strada Eroilor, bl. I5, sc. A, et. 1, ap. 4, şi a prezentat ca dovadă o copie de pe cartea de identitate, pe care o publicăm şi noi în facsimil, unde are trecută adresa prezentată mai sus.

Numai că, în realitate, Argentina Culcuş stă din 2015 în oraşul Ștefănești, într-o locuinţă situată undeva pe strada Cavalerului! Bun, şi care-i problema?, veţi întreba. Poate avea mai multe locuinţe în proprietate, nu-i nimic ilegal.

Ba tocmai că este! Este ILEGAL, PENAL şi se impune intervenţia de urgenţă a organelor abilitate ale statului! Argentina Culcuş nu mai deţinea în proprietate apartamentul din Mioveni la data alegerilor şi, evident, nu mai putea avea acolo domiciliul. Apartamentul a fost vândut încă din luna noiembrie a anului 2018, iar la acea adresă locuieşte o familie cu care Argentina Culcuş nu are nimic în comun!

Legea impune ca domiciliul pe raza localităţii să fie unul real, nu unul fictiv care să existe numai pe hârtie. Ori, Argentina Culcuş ştia bine că nu mai deţine de doi ani acel apartament şi că nu mai locuieşte cu adevărat acolo de peste 5 ani atunci când a semnat fără nicio emoţie documentele aferente candidaturii!

Aici nu mai este nimic de demonstrat! Candidatul PNL Argentina Culcuş a încălcat legea şi trebuie să răspundă. Mâine, Biroul Electoral trebuie să-i invalideze mandatul de consilier obţinut printr-o fraudă electorală de proporţii, printr-un fals grosolan, comis cu nesimţire, la vedere!

Iar ulterior, poliţiştii pot face cercetări la faţa locului, în cadrul dosarului penal care va fi deschis în această cauză, pentru a constata că Argentina Culcuş nu locuieşte acolo de ani buni, la adresa din Mioveni, strada Eroilor, bl. I5, sc. A, et. 1, ap. 4, avându-şi domiciliul, din noiembrie 2018, o familie care n-a mai întâlnit-o pe Culcuş de la momentul perfectării contractului de vânzare-cumpărare!

Mai sunt de făcut câteva precizări. În cazul în care membrii Biroului Electoral nu vor invalida mandatul lovit de nulitate absolută al Argentinei Culcuş (candidatul nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru existenţa unei candidaturi valabile!) există posibilitatea depunerii de plângeri penale pe numele lor pentru abuz în serviciu.

Realitatea nu poate fi ignorată! Argentina Culcuş NU LOCUIEȘTE la Mioveni, aşa că nu poate fi consilier local la Mioveni! Asta în primă instanţă, pentru că ulterior, după ce va fi condamnată penal, va putea locui la (Penitenciarul) Colibaşi, dar pe cheltuiala statului!

Vom reveni!

D.M.D.

P.S. Ar fi totuşi cazul ca cei de la poliţie să finalizeze nenumăratele dosare penale deschise pe numele Argentinei Culcuş, care zac de ani buni prin sertare. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, pentru toţi vine scadenţa!