După ce a dat un tun imobiliar de 87,3 milioane de lei la Piteşti, pentru care a făcut şi un pic de puşcărie, pe Mihai Rotaru l-a găsit grija de banul public!

0
1105

Ieri, Mihai Rotaru, omul cu banii de la CS Universitatea Craiova, a făcut o serie de declaraţii pentru GSP, în care a atacat, într-un limbaj de periferie, o serie de primari din România cunoscuţi pentru implicarea lor în susţinerea echipelor de fotbal din localităţile pe care le conduc.

Ţinta principală a lui Rotaru a fost Cristian Gentea, primarul Piteștiului. Şi, practic,  salvatorul FC Argeş, echipă pe care a ajutat-o să promoveze din liga a IV-a până în liga I, unde a ajuns să joace în play-off!

Iată, pentru început, punctele de vedere ale celor doi:

Mihai Rotaru, finanţatorul celor de la CS Universitatea Craiova:

„(…) Eu sunt prieten cu Dani Coman, dar e greşit să ceri bani de la comunitate. De ce noi să ne batem cu primăriile? Aţi văzut inepţiile pe care le spune primarul din Piteşti. El face echipa, vinde, cumpără. Tu ai banii contribuabililor! Tu furi de la cetăţeni pentru a avea o jucărie.

Noi ne batem cu saci fără fund (…)”.

Cristian Gentea, primarul municipiului Piteşti:

Respect prea mult fotbalul craiovean, pe Sorin Cârțu, unul dintre idolii tinereţii mele, şi pe primarul Olguţa Vasilescu, cea care ne-a ajutat de fiecare dată când am solicitat, pentru licenţă, posibilitatea de a juca la Craiova.

Este şi motivul pentru care prefer să nu-i răspund, aşa cum merită, acestui domn care uită începuturile sale şi ale echipei.

Spre deosebire, noi am pornit de jos, iar eu am fost mereu alături de FC Argeş, plecând din liga a IV-a şi ajungând rapid în play-off-ul ligii I.

Asociaţia noastră este finanţată legal, contribuţia primăriei fiind mai mică de o treime din bugetul actual.

Mai mult, Nicolae Dică, Emil Săndoi şi Ionuţ Badea, care ştiu suma cu care contribuia primăria când echipa era în liga a II-a, pot confirma că astăzi, deşi suntem în liga I, suma este chiar mai mică!

Faptul că beneficiem de o sumă foarte importantă din drepturile de televizare, conştienţi fiind că fără aceşti bani nu am putea rezista, iar sponsorizările aduse ajung la un cuantum de care ar fi mândră orice echipa din liga I, este doar meritul nostru.

În altă ordine de idei, eu nu vând, nu cumpăr jucători şi nu mă bag niciodată în alcătuirea echipei, fapt confirmat deja de Prepeliţă, Vlădoiu şi Daniel Stanciu.

Aşa că îi sugerez acestui domn să-şi vadă de treabă, să fie atent la termeni, pentru că eu nu fur de la nimeni, să lase frustrările legate de Isfan sau amintirea Rapidului lui Adi Mutu şi să se concentreze pe meciul de mâine-seară cu Zorya, că are mare nevoie!!!

Mult succes, CS Universitatea Craiova!”.

Bun.

Din analiza celor două puncte de vedere rezultă încă de la început faptul că primarul Piteștiului este un gentleman, în timp ce Mihai Rotaru pare un ghiorlan isteric ce bate câmpii, fără pic de bun-simţ şi complet lipsit de ruşine!

Dincolo de faptul că jigneşte, insultă şi calomniază acuzându-l pe Gentea că fură de la piteşteni pentru FC Argeş, Mihai Rotaru nu se sfieşte să mintă ca un nesimţit susţinând că primarul Cristian Gentea face echipa la club, că vinde şi cumpără jucători etc.

Asta deşi tot Piteștiul ştie că edilul nu a intrat niciodată în vestiarul FC Argeş, că nu s-a amestecat niciodată în alcătuirea echipei şi în munca antrenorului!

Singura implicare a lui Cristian Gentea, pentru care toţi cei de bună credinţă ar trebui să-i mulţumească, este cea în formarea bugetului extrem de generos al FC Argeş, buget alcătuit în proporţie de două treimi din fonduri private asigurate de sponsori aduşi de primar. Personal!

Deci am stabilit că Rotaru este un mârlan mincinos, care spune numai prostii şi aberaţii!

Ecce homo! Mihai Rotaru – tun de 87,3 milioane de lei, bani publici, chiar la Piteşti!

Acum ar fi păcat să nu vedem totuşi şi cine este Mihai Rotaru şi cum şi-a construit el imperiul financiar:

Mihai Rotaru, principalul acţionar de la CS Universitatea Craiova şi beneficiar al despăgubirii ANRP, a fost acuzat de procurorii anticorupţie de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar cei trei membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – Diacomatu, Constantinovici şi Alexandru – de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Sergiu Negurici, la data faptei evaluator ANEVAR, a fost anchetat pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Într-un comunicat al DNA se arată că, în 17 iunie 2010, Diacomatu, Constantinovici şi Alexandru, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au aprobat raportul prin care un teren în suprafaţă de 61.857 mp situat în municipiul Piteşti a fost evaluat la aproape 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.

DNA precizează că terenul a fost supraevaluat cu aproximativ 87,3 milioane lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat şi totodată obţinerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani.

Pentru supraevaluarea terenului, (…) Sergiu Negurici, expert evaluator, a întocmit un raport de evaluare ce contravine Standardelor Internaţionale de Evaluare. Raportul a fost aprobat de membrii comisiei deşi rezulta supraevaluarea vădită efectuată de Negurici, împrejurare care impunea retrimiterea pentru reevaluare. Mihai Rotaru, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro), cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani, nu reuşise să obţină proprietăţile revendicate, ceea ce condusese şi la iniţierea unui proces în instanţă, susţin procurorii.

De asemenea, DNA a susţinut că deputatul Ioan Oltean, care avea relaţii cointeresate cu Mihai Rotaru şi cu preşedinta ANRP, şi-a exercitat influenţa la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.

În schimb, Mihai Rotaru i-a remis lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii. Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011”, mai menţionează DNA.

Între timp, DNA a clasat dosarul penal, pentru că nu a putut dovedi faptele.

Dar supraevaluarea rămâne, ca şi faptul că Mihai Rotaru este unul dintre cei mai mari speculanţi de drepturi litigioase din România şi se află pe locul al V-lea în topul celor care au primit cele mai mari sume de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor!

Apropo, cele aproximativ 25 de milioane de euro primite pentru un teren care valora cu puţin peste 4 milioane de euro erau tot banii noştri, ai piteştenilor. Bani pe care DNA n-a putut dovedi că Rotaru i-a furat, dar pe care, cu certitudine, nu i-a meritat şi nu trebuia să-i primească!

D.M.D.