Dotări noi pentru școlile speciale din Argeș

0
70

Consiliul Județean Argeș a aprobat în ședința extraordinară de astăzi, 14 martie, un proiect de hotărâre pentru dotarea școlilor din învățământul special din județ cu fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Concret, cele șase unități de învățământ din subordinea Consiliului Județean Argeș vor fi dotate cu materiale didactice, echipamente digitale și mobilier pentru sălile de clasă. Prin proiectul propus vor fi dotate cu mobilierul necesar  dar și cu echipamente informatice (digitale, IT) 46 săli de clasă și două laboratoare de informatică, vor fi echipate cu materiale didactice 15 cabinete de asistență psihopedagogică și 3 cabinete/săli pentru activități sportive pentru activitățile cu elevii cu cerințe educaționale speciale.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT SPECIAL DIN SUBORDINEA CONSILIULUI JUDEȚEAN ARGEȘ ȘI A CENTRULUI JUDEȚEAN DE RESURSE ȘI ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ ARGEȘ” este de 2.979.964,68 lei cu TVA, din care valoare eligibilă este de 2.959.556,18 lei cu TVA, iar valoarea neeligibilă este de 20.408,50 lei cu TVA.

Cele șase unități de învățământ care fac obiectul acestui proiect sunt:

  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sfânta Marina” Curtea de Argeș;
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sfântul Nicolae” Câmpulung;
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sfântul Stelian” Costești ;
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sfânta Filofteia” Ștefănești ;
  • Grădinița Specială “Sfânta Elena” Pitești;
  • Centrul Județean de Resurse Educaționale Argeș (CJRAE).