Domnule chestor Marian Badea, recepție?! Viața locuitorilor din Vulturești este pusă în pericol de un polițist care construiește ilegal pe domeniul public și blochează o stație de autobuz unde nu există trotuare!

0
160

Din motive care n-au cum să nu fie imputabile și actualei conduceri, foarte mulți polițiști se comportă în ultima vreme ca niște iresponsabili.

Agenții de la Schitu Golești se babardeau pasional în postul de poliție și a fost nevoie să fie scoși cu mascații! Șeful Arestului IPJ Argeș a fost ridicat de DIICOT pentru că lua șpagă la greu! Fostul adjunct de la Mioveni, Marius Aioanei, făcea afaceri, plus combinații cu politicieni, până l-au prins procurorii în flagrant și l-au dat afară, transformându-l din comisar șef în informator DNA!

Domnule chestor Marian Badea, vă este greu, domnule? Vă obosește funcția? Este prea mult pentru dumneavoastră? Ați fost mereu un om serios, de ce vă bateți astăzi joc de 30 de ani de carieră frumoasă? Trebuie doar să puneți piciorul în prag și să puneți ordine în rândurile subordonaților dumneavoastră care au luat-o razna!

Vă prezint astăzi un caz pe care vă acord șansa să-l rezolvați, cu profesionalism și, mai ales, cu celeritate! N-aș vrea să fie nevoie iar de sesizarea IGPR, de plângere la ministrul de interne Cătălin Predoiu, de plângeri penale etc.

Iată, pe scurt, despre ce este vorba. Spun pe scurt, pentru că voi reveni cu imagini, declarații și motivații revoltătoare! Dezgustătoare pentru un om al legii cum este ajutorul de șef de post de la Vulturești, Aurel Ungureanu!

Pentru că despre acest polițist este vorba în rândurile următoare!

Ce face el? În primul rând, își bate joc de uniformă și de statutul polițistului, lucruri pe care le vom detalia imediat. Iar în al doilea rând, a exasperat cu comportamentul său abuziv, sfidător și ilegal, administrația publică locală!

Am fost la primăria comunei Vulturești, unde am discutat cu primarul Eugen Liviu Poșircă. Edilul era pur și simplu exasperat de comportamentul adjunctului șefului de post care, în mod normal, ar trebui să fie unul dintre cei mai apropiați colaboratori și parteneri ai primarului în activitatea de aplicare a legii!

N-o să insistăm astăzi cu privire la faptul că polițistul a gestionat defectuos un incendiu ,,apărut” pe proprietatea sa și care putea duce la dispariția, în flăcări, a unui restaurant din apropiere. Polițistul, caz unic în România, a sunat la ISU și a cerut să nu mai vină pompierii, că va stinge el focul, cu lumea din zonă! Dacă ar fi fost ascultat, s-ar fi întâmplat o tragedie.

La fel, nu vom  detalia faptul că, aproape în fiecare zi, acest polițist de 58 de ani, lasă parcată o dubă la 3 metri de o intersecție a unui drum comunal cu drumul principal din localitate, doar pentru a nu-i permite primarului să poată intra pe drum în siguranță. Pare nebunie curată, dar am fost acolo, am văzut cu ochii mei și vă spun că vizibilitatea este ZERO și, în caz că vine o mașină, ești victimă sigură!

Astăzi avem un alt subiect, demn de un buletin de știri. Polițistul Aurel Ungureanu a început să construiască un gard pe domeniul public, construcție neautorizată și deci ilegală! Nu că nu are autorizație, dar nici măcar nu s-a obosit să ceară, așa cum era obligat de prevederile legii nr. 50 / 1991 privind autorizarea lucrărilor de construcție, cu modificările și completările ulterioare.

A fost somat să stopeze lucrările, a fost convocat la Primăria Vulturești pentru clarificarea situației etc. dar a refuzat până și să primească notificarea, construind în continuare, vesel și netulburat, pe domeniul public!

Ca orice polițist cu tupeu, Aurel Ungureanu s-a apărat, la nivel declarativ, susținând că el doar își reface gardul, iar pentru așa ceva nu are nevoie de autorizație.

După cum se vede din zecile de fotografii făcute la fața locului, nu este vorba de refacerea niciunui gard. Gardul vechi este încă în picioare, în timp ce gardul nou este construit pe domeniul public. Intră pe domeniul public cu 60 de cm, cu 30 de cm, cu 10 cm, după cum le-a venit bine zilierilor folosiți ILEGAL de polițist, fără acte înregistrate la ITM cum prevede legea! (Toți sunt filmați și fotografiați, ca să nu existe dubii!).

Știe polițistul Ungureanu că încalcă legea? Normal că știe, pentru că recunoaște cu gura lui, când se enervează, că nu are autorizație și îi spune primarului Eugen Liviu Poșircă : ,,Asta e, amendează-mă! Amendează-mă, și ce?!”

Domnu’ tablagiu, nu că și ce, domnule! Că România este stat de drept, iar voi, polițiștii, sunteți primii obligați să respectați legea, nu aveți liber să furați teren din domeniul public!

De ce face polițistul acest circ, în condițiile în care este un om bogat, cu fata ofițer la IPJ Argeș și cu băiatul tot polițist, deci n-ar avea nevoie de cei 50 – 80 de mp, cât a prăduit ilegal? Simplu, și a recunoscut-o tot el, pe filmare: Fac gardul aici ca să nu mai poată opri microbuzele în stație!

Este vorba de o stație pentru transportul de persoane, pe care polițistul recunoaște că ar vrea să o saboteze! De ce? Poate îl întreabă domnul chestor Marian Badea, șeful lui?

Încă o observație, tot de la fața locului. Acolo, la Vulturești, nu sunt trotuare, că vorbim de mediul rural și… asta este. (Ca și în celebra localitate 2 Mai, unde drogatul Vlad Pascu, din clanul PNL – Adriean Videanu, a ucis doi tineri!)

Comportamentul iresponsabil al polițistului , care pur și simplu îi forțează pe călători să aștepte în stradă, prin preluarea ilegală a terenului din domeniul public pe care aceștia așteptau până acum autobuzul, poate provoca, foarte curând, o adevărată tragedie.

Despre băiatul polițistului, tot polițist și el, pe care tăticuțul vrea să-l aducă acum în comună, în locul său, cât și despre fata adjunctului șefului de post ( ofițer în cadrul IPJ Argeș!) care le arăta deunăzi degetul primarului, viceprimarului și altor reprezentanți ai administrației publice locale, revenim pe larg în zilele următoare!

Domnule chestor Marian Badea, poate ne faceți o surpriză și, până la viitorul articol, vă puneți la punct subordonații și le explicați că legea nu este facultativă pentru purtătorii de uniformă?! Doamnule comisar șef Gabriel Gherghe, poate vă implicați și dumneavoastră, ce ziceți?

D.M.D.