Doamna şi vagabonzii: Ana Stan a fost luată în colimator de trepăduşii liberali ai călăreţului Gelu Tofan, urmaşul (ne)demn al vizitiului lui I.C. Brătianu!

0
736

Acum aproape doi ani am avut o discuţie cu dl. George Stan, soţul doamnei Ana Stan. I-am spus că politica alături de nişte derbedei cum sunt liderii PNL Argeş reprezintă o mare greşeală, pentru că finalul este previzibil: o nouă dezamăgire gravă!

Replica a venit imediat. Mi-a spus că Ana Stan nu vrea să obţină nimic în urma unei eventuale cariere politice, pentru că are o situaţie financiară şi o notorietate care-i permit să se pună în slujba comunităţii piteştene. Că pur şi simplu face politică pentru că vrea să ofere o parte din experienţa şi viziunea sa comunităţii în care a obţinut atâtea satisfacţii pe toate planurile! Şi că va avea încredere în oameni, aşa cum a făcut-o de fiecare dată, în pofida dezamăgirilor cu care s-a mai confruntat.

Am avut cumva dreptate amândoi. Eu pentru că doamna Ana Stan a fost înşelată şi umilită de trupa de limbrici politici care parazitează, sub comanda lui Adrian Miuțescu, memoria Brătienilor, iar doamna notar pentru că a dovedit că principiile şi demnitatea sunt mult mai puternice decât manevrele pidosnice ale unor politruci ca Gelu Tofan, noua speranţă „gitano” a PNL Argeş!

Modul în care cartelul liberal a înşelat-o constant pe Ana Stan este mizerabil. Au atras-o iniţial în partid vehiculând ideea unei potenţiale candidaturi la Primăria Municipiului Piteşti. Aveau nevoie de imaginea, de banii şi de relaţiile doamnei notar într-o perioadă în care PNL Argeş agoniza, proces întrerupt doar de ieşirile isterice ale lui Adrian Miuțescu anunţând un nou Cernobîl la ICN Mioveni.

Numai că, surpriză!, doamna Ana Stan a aflat, cu câteva luni înainte de alegerile locale, că nu va fi candidatul PNL la funcţia de edil al Piteștiului. Cu figura lui de dwarf complexat, Adrian Miuțescu i-a comunicat că are el cartea câştigătoare, pe trădătorul Sorin Apostoliceanu, un pesedist vopsit în galben-albastru pe ultima sută de metri. Cică au făcut ei un sondaj în care Ana Stan şi restul potenţialilor candidaţi nu stăteau deloc bine în preferinţele piteştenilor, în timp ce Apostoliceanu, un bărbat fermecător ca un hemoroid, era adulat de electorat. Bine, Miuțescu minţea grupa mare din moment ce n-a fost în stare să prezinte sondajul de care vorbea şi nici măcar să spună ce firmă l-a efectuat, ce întrebări s-au pus, ce marjă de eroare a avut etc.

Ca să nu existe probleme, şefii PNL Argeş au lăsat să se înţeleagă că Ana Stan va primi un loc eligibil pe lista partidului pentru Camera Deputaţilor. Lucru care, fireşte, nu s-a întâmplat, pentru că liberalii au ales să-i ofere poziţia eligibilă unei jigodii de anvergură naţională, traseistul Daniel Constantin!

Acum liberalii încearcă s-o excludă pe Ana Stan din partid şi s-o îndepărteze din Consiliul Local Piteşti, sub pretextul mincinos că a votat alături de PSD de câteva ori. Şi că a acceptat propunerea consilierului PMP Dănuţ Dinu de a candida la funcţia de viceprimar, concurându-l pe Gelu Tofan, reprezentantul PNL!

În realitate, doamna Stan avea tot dreptul de-a ajunge viceprimar, pentru că liberalii au înşelat-o de atâtea ori încât o compensaţie era obligatorie. Mai cu seamă că a obţinut cu două voturi mai puţin decât Gelu Tofan, pe care l-ar fi spulberat dacă şefii USR şi PNL nu le-ar fi impus membrilor să facă semne pe buletinele de vot, lucru care ar fi trebuit să-i transfere la Colibaşi (deşi nu este încă timpul pierdut)!

Mai mult, din punct de vedere al competenţei, între Ana Stan şi viceprimarii Gelu Tofan şi Mihai Mihăilescu este o diferenţă colosală. Echivalentă cu aceea dintre o doamnă şi doi păcălici!

Cât despre votul alături de PSD, Ana Stan n-a făcut altceva decât să voteze, în câteva situaţii, pentru PITEȘTI. Şi pentru PITEȘTENI! Pentru că derbedeii din PNL şi USR nu fac altceva decât să respingă pe bandă, din considerente exclusiv politice, toate proiectele de hotărâre iniţiate de primarul Cristian Gentea, cel pe care piteştenii l-au ales să conducă Piteştiul timp de patru ani!

Ca să înţelegeţi mai bine despre ce este vorba, majoritatea toxică PNL-USR din CL Piteşti a respins până şi casarea unor pompe de la Apă-Canal care urmau să fie vândute la fier vechi, deşi valoarea întregii operaţiuni era sub preţul unui telefon mobil!

Ori, doamna Ana Stan, persoană publică respectată în comunitate, nu se putea preta la aşa ceva. Nu putea să se ralieze demersurilor penibile ale celor doi politruci de mucava, Tofan şi Mihăilescu!

Aşa că a preferat să se comporte ca o doamnă, lăsându-i pe alde Tofan şi trepăduşii lui să turbeze şi să aibă vise întunecate de răzbunare.

Numai că, ce să vezi?, doamna Stan nu este singură în demersul domniei sale de reinstaurare a normalităţii în politica pentru comunitate. Lucru care se va vedea ori de câte ori va fi nevoie!

D.M.D.

P.S. Aud mereu că liberalii sunt urmaşii lui Brătianu (deşi mare parte dintre ei sunt acum urmaşii lui Traian Băsescu Petrov!). Din fotografia pe care o publicăm astăzi rezultă indubitabil că Gelu Tofan este mai degrabă urmaşul unuia dintre vizitiii mai bronzaţi ai celebrei familii.

Este totuşi semn de mare inteligenţă să pui hamul pe calul pe care-l călăreşti, nu şaua…