DNA a constatat că poliţistul Marius Aioanei, fost comandant adjunct al Poliţiei Mioveni, încasa până la 15.000 de lei pe zi în firma pe care o conducea ilegal!

0
1658
  • Comisarul-şef Aioanei obţinea, prin presiuni, teste PCR-Covid-19 pentru clienţii cazaţi la Păstrăvăria Zăvoi care plecau în excursii externe

Revenim astăzi cu informaţii în exclusivitate referitoare la cea mai importantă lovitură dată de Departamentul Naţional Anticorupţie mafiei cu epoleţi din judeţul Argeş.

Reamintim că, după o serie de percheziţii şi descinderi la sediul unor societăţi comerciale şi locuinţe private, procurorii din cadrul DNA Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 mai, faţă de inculpatul Marius Aioanei, comisar de poliţie, adjunct al şefului Poliţiei oraşului Mioveni din cadrul I.P.J. Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

„Ziarul de Argeş” a fost publicaţia care a dezvăluit, în exclusivitate, în baza unei sesizări primite la redacţie, faptul că Marius Aioanei se afla în incompatibilitate, acţionând, atât „de jure”, cât şi „de facto”, ca administrator al unei societăţi comerciale pe care o reprezenta chiar şi în relaţiile cu instituţiile statului! Asta deşi, săvârşind astfel de fapte, în calitate de poliţist încălca legea penală!

Acţiunea DNA nu doar că a pus capăt unei activităţi infracţionale deosebit de grave, dar a scos la iveală abuzuri îngrozitoare comise de comisarul-şef Marius Aioanei şi ciracii săi, printre care mai mulţi ofiţeri de poliţie aduşi de acesta la Mioveni de la secţia Bascov şi din alte structuri.

În urma interceptărilor, inclusiv ambientale, s-a descoperit faptul că Marius Aioanei, deşi era comandant adjunct al Poliţiei Oraşului Mioveni, îşi ignora complet îndatoririle de poliţist. Astfel, toate sarcinile de serviciu îi erau delegate unui ofiţer subordonat care lucra pe laptop-ul lui Aioanei în fiecare zi. În rarele momente în care se afla la birou, comisarul-şef Marius Aioanei lucra pe laptop-ul personal pentru firma pe care o conducea. Este vorba despre o societate comercială care deţinea o păstrăvărie în zona Curtea de Argeş (Păstrăvăria Zăvoi), cu spaţii de cazare, cu restaurant şi terase, precum şi mai multe taximetre şi utilaje de construcţii (buldoexcavatoare etc.).

Implicarea poliţistului era totală: el făcea toate plăţile, el urmărea rezervările pe booking şi alte site-uri de profil, el făcea aprovizionarea, el le plătea salariile angajaţilor, el organiza concursuri de pescuit şi asigura toate condiţiile pentru diverse sesiuni de comunicări ale unui partid politic aflat la guvernare (aici vom reveni cu informaţii spectaculoase!) etc.

Interesant este faptul că, deşi HORECA a suferit crunt din cauza pandemiei de Covid-19 şi a măsurilor de restricţii aflate în vigoare (lockdown în perioada martie-iunie 2020, limitarea drastică a programului de funcţionare şi a capacităţii, interzicerea organizării de evenimente etc.), afacerea comisarului-şef Marius Aioanei a funcţionat la capacitate maximă, având încasări zilnice cuprinse între 11.000-15.000 lei!!!

Acest lucru a fost posibil deoarece firma lui Marius Aioanei nu a fost controlată niciodată (eventual doar de formă!). Pentru că Marius Aioanei, adjunct al şefului Poliţiei Mioveni, este rudă cu Andrei Nica (zis Andy), adjunct al comandantului Poliţiei Curtea de Argeş.

Şi cum între naş şi fin nu pot exista probleme, atât firma, cât şi taxiurile din Curtea de Argeş deţinute de Marius Aioanei au beneficiat de o completă imunitate în faţa organelor de control.

 

Comisarul-şef voia să(-şi) elimine concurenţa de pe piaţa taximetrelor din Mioveni, după modelul brevetat la Curtea de Argeş

Ca o paranteză, în momentul descinderii procurorilor DNA, Marius Aioanei lucra la o strategie menită să ducă la extinderea afacerii lui cu taxiuri (şi) la Mioveni. Între timp, câţiva poliţişti de la Circulaţie dintre cei aduşi de Aioanei la Mioveni se ocupau cu hărţuirea taximetriştilor din Mioveni, pe care-i cocoşau cu amenzi, pentru a face loc afacerii şefului!

La fel se întâmpla, din motiv de slugărnicie politică, cu mai multe baruri şi unităţi de alimentaţie publică din Mioveni pe care Marius Aioanei le controla personal, reclamându-le ulterior şi la OPC etc. Aici Aioanei încerca să se facă util şi să ajute o PENALĂ din brigada protectorilor săi politici, dar în final n-a reuşit decât să-i îngroape pe toţi!

O altă descoperire şocantă a anchetatorilor a fost că poliţistul Marius Aioanei se implica personal în obţinerea de teste PCR (Covid-19) pentru grupurile organizate care erau cazate la el la firmă şi mâncau la restaurantul său. Este vorba despre circa 30 de teste PCR obţinute GRATIS de la Spitalul Orăşenesc Mioveni de către poliţist, care a mers personal şi a intimidat personalul medical!

Vi se pare incredibil, nu-i aşa? Un comandant de poliţie să se comporte ca un mafiot din Rahova-Ferentari?! Da, absolut, pentru că Marius Aioanei s-a considerat de neatins!

Partea cu adevărat spectaculoasă însă de-abia urmează! Citiţi pe www.ziaruldearges.ro dezvăluiri în exclusivitate!

D.M.D.

P.S. Toate infracţiunile descoperite de DNA în cazul Marius Aioanei au făcut parte din lucrări disciplinare „investigate” în baza unor sesizări de către conducerea IPJ Argeş. Ţinut în braţe de Gabriel Gherghe, la acea vreme inspector-şef, comisarul-şef Aioanei a fost găsit, de fiecare dată, nevinovat!

Dacă ar avea fie şi numai o brumă de onoare, Gabriel Gherghe ar trebui să demisioneze urgent!