Ziarul de Arges

Directorului Armand Chiriloiu i se rupe de austeritatea premierului Marcel Ciolacu : Doar în 2022, don Armando s-a premiat singur cu 46.688 RON și a făcut cadou, din banii publici 5 400 000 de lei acoliților săi de la Direcția Silvică Argeș!

Guvernul Marcel Ciolacu a adoptat, cu intrare în vigoare de la 1 noiembrie a.c. un set de măsuri fiscale deosebit de dure și restrictive, menite să reducă evaziunea fiscală și irosirea banului public de către șefii de instituții, regii și societăți cu capital majoritar de stat.

Aceste măsuri sunt incluse în pachetul de modificări fiscale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare privind asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung (296/2023).

O mare parte a acestor măsuri, mai ales limitarea extremă a cheltuielilor publice, sunt abolut necesare din cauza modului absolut scandalos în care directori de instituții și direcții își bat joc de banul public!

Ziarul de Argeș a publicat, în primăvara acestui an, situația incredibilă de la nivelul Direcției Silvice Argeș, unde intangibilul Armand Chiriloiu a oferit prime de peste un milion de euro apropiaților săi, mai exact 5 400 000 de lei! Lista premiaților a început cu el însuși, don Armando trecându-se pe tabel cu  46.688 RON, urmat de principalii săi colaboratori, directorul tehnic – 40.852 RON și directorul economic – 40.630 RON.

Pe listă a mai figurat, la loc de cinste și …șoferul lui don Armando, un anume Constantin Nilă, căruia i-au fost oferiți nu mai puțin de 15.952 lei!!!

Sunt doctori, profesori universitari, economiști, IT-iști care nu câștigă lunar cât a primit primă acest Constantin Nilă, un bătrânel de aproape 70 de ani, care are ca principal merit faptul că este omul de încredere al directorului Chiriloiu!

Pentru că același șofer este cel care a ,,cumpărat” de la șeful său, Armand Chiriloiu o mașină de lux cu suma de 105.000 lei! Tot el a primit anul trecut 10 salarii compensatorii, adică peste 70 000 de lei, a fost scos la pensie, după care, luna următoare, a fost reangajat de Armand Chiriloiu, primind și salariu și pensie.

Mai mult, Constantin Nilă este cel care are pe inventar nu mai puțin de 5 mașini ale Direcției Silvice Argeș și Ocolului Silvic Pitești, fiind cel scos în față de Armand Chiriloiu ca să încerce să justifice sutele de ordine de deplasare nesemnate în baza cărora soția lui, Alina Chiriloiu, a cheltuit sume enorme și a folosit în interes personal un Duster al D.S. Argeș!

Ordinele de deplasare au fost descoperite de inspectorii Corpului de Control, Integritate și Anticorupție al Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor în timpul unui control de fond efectuat la Pitești în vara anului 2020 și au reprezentat unul dintre motivele pentru care aceștia au cerut demiterea lui Armand Chiriloiu și trimiterea dosarului său la Direcția Națională Anticorupție!

Vom reveni cu punctul de vedere al Guvernului României vizavi de dezmățul bugetar de la Direcția Silvică Argeș!

D.M.D.

Exit mobile version