Deşi Piteştiul îi cere în instanţă 6,3 milioane de euro, Tudor Pendiuc vrea să ajungă din nou primar călcând totul în picioare!

0
369

25 ian Tudor Pendiuc reclamagiuFereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă apăr singur! Aşa sună o vorbă înţeleaptă de al cărei adevăr Tudor Pendiuc parcă se dă de ceasul morţii să-i convingă pe foştii săi colegi din PSD.

De când a ieşit din puşcărie, după aproape nouă luni de arest preventiv, edilul Piteştiului pare posedat. Deşi este evident că lucrurile s-au schimbat dramatic nu doar în ceea ce-l priveşte, dar şi în percepţia publică vizavi de persoana lui, Tudor Pendiuc pare că nu are decât un ţel în viaţă: să torpileze toate demersurile şi iniţiativele Consiliului Local şi să-l atace din toate poziţiile pe cel care, de facto, i-a luat locul la conducerea Primăriei Piteşti: viceprimarul Cornel Ionică!

Nu există proiect urban care să-i placă lui Pendiuc, nu există investiţie care să nu-l facă să strâmbe din nas, nu există hotărâre de Consiliu Local pe care să nu o conteste public!

De fapt, Tudor Pendiuc face ceea ce a făcut întotdeauna. Calcă pe cadavre ca să ajungă, încă o dată, primar! Indiferent de faptul că, dacă nu se întâmplă o minune în dosarul său, până la sfârşitul acestui an va primi o condamnare pe fond, iar până la jumătatea mandatului va fi pronunţată şi condamnarea definitivă! Lui, primarului de la care Municipiul Piteşti încearcă să recupereze în instanţă fabuloasa sumă de 6,3 milioane de euro, i se bârlăre de interesul comunităţii piteştene, care are nevoie de un primar să conducă şi să dezvolte oraşul, nu să se judece cu el şi să aştepte să-l condamne Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!

De la preşedintele Consiliului Judeţean până la prefect, de la preşedintele PSD Argeş până la colegii săi de partid şi din administraţie, toată lumea l-a sfătuit pe Tudor Pendiuc să renunţe. Nu la candidatură, ci la activitatea politică! Să se bucure de linişte. De familie! De libertate, atâta timp cât o mai are!

Nicio şansă însă! Ambiţia acestui om este devoratoare! Nimic nu-l va ţine departe de ciolan! Nici măcar dosarul/dosarele DNA! Singurii care pot să o facă sunt piteştenii. Care îi pot opri cursa distructivă cu un vot decisiv, prin care să-i demonstreze că, deşi face parte din istoria Piteştiului, cu siguranţă nu mai are nimic în comun cu viitorul municipiului!

Şi mai trebuie spus un lucru, pe care toţi îl ştiu, dar se feresc să-l spună din motive care mie îmi scapă. Întotdeauna, la Primăria Piteşti au existat doi primari: Tudor Pendiuc şi Cornel Ionică. Pendiuc a fost primarul mass-mediei, primarul tăierilor de panglici, primarul Simfoniei şi al înfrăţirilor cu oraşe de te miri unde, primarul sarmalelor împărţite piteştenilor ostentativ de către edilul costumat într-un bucătar caraghios. Ionică a fost primarul investiţiilor, primarul care lucra de la ora 7 dimineaţa până la 9 seara, primul la locul oricărei avarii, primul la deszăpezire cu utilajele, el amenaja parcările, el coordona asfaltările etc.

Dintr-un an de mandat, Tudor Pendiuc petrecea 150 de zile în delegaţii prin toate ţările lumii. La Piteşti rămânea, mereu, acelaşi Constantin Ionică. Omul responsabil cu munca, în timp ce meritele şi le asuma, mereu, primarul turist Tudor Pendiuc.

Sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că sunt adevărate şi trebuie cunoscute de toată lumea! Vom reveni!

D.M.D.