Ziarul de Arges

Deputat Simona Bucura Oprescu: Reabilitare termică gratuită a locuinței pentru consumatorii vulnerabili!

Reabilitarea termică a locuinței se face acum gratuit în cazul persoanelor vulnerabile ce îndeplinesc condițiile pentru a primi ajutorul pentru încălzire.

Aceasta este una dintre principalele prevederi ale unui Proiect de Lege care a primit aviz în Comisia pentru #administrație publică și amenajarea teritoriului.

Actul normativ vizează o serie măsuri de protecţie socială şi modificarea unor acte normative în domeniul asistenţei sociale.

Măsurile îi au în vedere pe cei care din cauza sănătății, vârstei sau a veniturilor mici au nevoie de ajutor din partea statului pentru a-și asigura energia necesară iluminatului, răcirii și încălzirii locuinței, gătitului etc.

Consumatorii vulnerabili se încadrează în următoarele categorii:

Important! Procedura prevede că după ce imobilul în care se află locuința consumatorilor vulnerabili de energie a fost reabilitat termic, statul va acoperi cheltuielile ce le reveneau consumatorilor vulnerabili (pentru reabilitarea locuinței personale), ei nemaifiind nevoiți să plătească nimic.

Detalii privind parcursul legislativ al proiectului puteți afla accesând link-ul https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…

Exit mobile version