Deputat Simona Bucura-Oprescu, președintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților: Deși scăderea demografică este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă România, Guvernul Cîțu parcă face tot posibilul să înrăutățească situația!

0
24

Astfel, Guvernul de dreapta a refuzat cu încăpățânare să pună în aplicare legea inițiată de către PSD și adoptată în Parlament privind dublarea alocațiilor pentru copii.

De asemenea, am susținut în Parlament un amendament inițiat împreună cu colegii mei deputați și senatori de Argeș ai PSD care prevedea acordarea unui voucher de 2.000 de lei la nașterea fiecărui copil. Deși era o măsură care ar fi stimulat natalitatea, parlamentarii PNL, USR PLUS și UDMR au respins-o fără să clipească.

Iar acum, guvernanții blochează și un proiect propriu: Ministerul Finanțelor (MF) propune suspendarea aplicării unei măsuri așteptate de părinți, respectiv 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță.

Deși toată lumea aștepta normele de aplicare, conform unui proiect publicat pe site-ul instituției, se renunță la această facilitate, asta deși la începutul anului ANAF informa companiile că pot aplica pentru ea!

Haos, lipsă de profesionalism, dezinteres pentru viitorul țării – acesta este Guvernul Cîțu!