Deputat Simona Bucura Oprescu: ,,Guvernul Orban și Guvernul Cîțu au “reușit” să urce datoria publică într-un ritm accelerat!”

0
13

Deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, reamintește că, atunci când PSD a preluat guvernarea, datoria publică era 37% din PIB, reușind să o reducă până la 35% din PIB în 2019.

,,Ne aducem cu toții aminte că în acea perioadă Guvernul PSD era acuzat că se împrumută pentru a mări pensii și salarii.

Ei bine, ulterior, Guvernul Orban și Guvernul Cîțu au “reușit” să urce datoria publică într-un ritm accelerat, ajungând la finele primei luni din acest an la peste 503,6 miliarde de lei, respectiv 47,8% din PIB!

În tot acest timp nu au crescut nici pensiile, nici salariile și nici alocațiile pentru copii, nu s-au făcut lucrări importante pentru dezvoltarea infrastructurii, iar fondurile alocate pentru combaterea pandemiei sunt cele mai mici din Europa!

Guvernanții nici măcar nu se sinchisesc să spună pentru ce s-au cheltuit și se cheltuiesc banii.

Au pierdut alegerile, dar au făcut un Guvern de cârpeală și acum guvernează autocrat, luând măsuri greșite, haotice și fără să le dea explicații românilor pentru deciziile pe care le iau!”, transmite Simona Bucura Oprescu.