Deputat PSD Nicolae Georgescu: Pentru prima data în istoria României vor fi alocați peste 700 milioane de euro pentru plantări cu scopul de a crea 56.000 de hectare de păduri noi.

0
64

Lipsa parcurilor şi, în general, a spaţiilor verzi constituie un motiv de îngrijorare pentru mai mult de jumătate dintre români. 8 din 10 români sunt îngrijorați de soarta pădurilor din România. Totodată, respondenţii le consideră ca fiind probleme de mediu şi lipsa de civilizaţie, lipsa educaţiei de mediu, corupţia, dezinteresul autorităţilor şi slaba mediatizare în media a acestor aspecte (maimultverde.ro)

În această lună, după 7 ani de la prima inițiativă concretă de subventionare a persoanelor care împăduresc România pe care PSD a avut-o (vedeți 𝐒𝐮𝐛𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐚 𝟖.𝟏 – 𝐈̂𝐦𝐩𝐚̆𝐝𝐮𝐫𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐟𝐞𝐭̦𝐞 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐝𝐮𝐫𝐢𝐭𝐞), va fi lansat Programul național de împăduriri. Proprietarii de terenuri care se vor înscrie în program vor beneficia de o subvenţie de peste 10.000 de euro, bani care vor include şi cheltuielile cu resursa umană necesară realizării acestor activităţi.

Pentru prima data în istoria României vor fi alocați peste 700 milioane de euro pentru plantări cu scopul de a crea 56.000 de hectare de păduri noi.

În plus, a fost adoptat un OUG prin care sprijinim acest program, nu doar până la faza de plantare, ci și pentru următorii 20 de ani.