Deputat PSD Nicolae Georgescu: CNAIR a lansat consultarea de piață pentru modernizarea DN7C – Transfăgărășan!

0
89

Activitățile și serviciile ce vor fi realizate în cadrul viitorului contract, care face obiectul consultării de piață, vor fi:

  • Realizarea expertizei tehnice, care să promoveze intervențiile asupra drumului existent, pentru ca circulația sa fie deschisă tot timpul anului sau pentru o perioadă cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km. 104+000 (Piscul Negru) și km. 130+800 (Cabana Bâlea Cascada) prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare;
  • Elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții;
  • Elaborarea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziție publică.

Proiectul de modernizare urmărește atingerea a două deziderate, respectiv aducerea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere existente la nivelul parametrilor optimi de funcționare (acolo unde acești parametri se află la nivel mediu).

Obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenție necesare a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărășan, și pentru a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă.