Deputat PSD de Argeș, Nicolae Georgescu: Prognoza de creștere economică a României pentru 2022, revizuită pozitiv!

0
61

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în creștere prognoza de avans economic a României, pentru anul 2022, ca urmare a misiunii de evaluare (Consultări pe Articolul IV) efectuată de delegația FMI în vara anului curent.

Așa cum a punctat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor Publice, “am pornit de la o prognoză de 2,2% în primăvară când raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectivă rezervată asupra creșterii economice, pe fondul contextului internațional și al apropierii de conflictul armat de la granița noastră, iar astăzi, suntem la 4,8% prognoză, iar cele peste două puncte procentuale rectificare pozitivă a prognozei de creștere economică reprezintă o confirmare a abordării corecte pe care Guvernul o are în raport cu situația de la nivelul întregii Uniuni Europene”.

Așadar, semnalele bune din partea partenerilor externi sunt validări ale deciziilor de politică fiscal-bugetară și financiară pe care le-am luat de la preluarea mandatului.

Mai mult, România a solicitat oficial BEI cofinanțare de 4 miliarde de euro pentru investiții în sănătate și transport.

Banii sunt necesari în anii următori pentru asigurarea implementării, în bune condiții, a unor investiții din sectoarele transporturi și sănătate, finanțate prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență și POS 2021 – 2027.