Ziarul de Arges

Deputat PSD de Argeș, Nicolae Georgescu: Institutul ,,Marius Nasta” a intrat pe lista celor 27 de spitale care vor primi finanțare din PNRR

Institutul ,,Marius Nasta” din București , locul în care ajung cele mai grave cazuri de boli pulmonare din toată țara, a intrat pe lista celor 27 de spitale care vor primi finanțare din PNRR. Sediul de pe Calea Șerban Vodă, cunoscut ca „Zerlendi”, va fi reconstruit de la zero.

Termenul pentru implementarea proiectelor – finalizarea construcțiilor și a dotărilor – este iunie 2026. Contractele de finanțare urmează să fie semnate în această perioadă, finalul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, potrivit Ministerului Sănătății, citat de Hotnews.ro.

„Noua clădire va deveni cel mai modern centru de tratare a tuberculozei din România, dar va păstra amprenta actualelor clădiri”, a declarat Beatrice Mahler, manager al spitalului.

Viitorul spital își dorește să acopere asistența pacientului cu tuberculoză , nu doar de la nivelul Bucureștiului, ci dintr-o mare parte a țării.

Exit mobile version