Deputat Nicolae Georgescu: Statul român are drept de preemțiune în privința achiziției de gaz, fapt ce va reduce dependența de gazul rusesc, va consolida siguranța energetică a țării, cu beneficii, inclusiv de preț, pentru populație și economie!

0
8

Cu aproximativ un an în urmă, pe 14 mai 2021, le scriam miniștrilor din Coaliția de dreapta să refacă, în regim de urgență „Legea offshore” și să extragă gazele din Marea Neagră. Vedeți aici: https://www.facebook.com/…/pb…/285529613272542/…

Abia astăzi, după ce a intrat PSD la guvernare și a pus capăt crizei politice, după ce a plecat Florin Cîțu din fruntea PNL, după zile bune de presiuni politice, avem în parlament proiectul de lege privind exploatările de gaze din Marea Neagră (Legea offshore).

Discutăm despre un proiect absolut necesar, care readuce echilibrul între stat și investitori, de-o manieră care deblochează nu doar investițiile/exploatările de gaze din Marea Neagră, ci și pe cele terestre, de mare adâncime, cum este exploatarea Caragele, Buzău, unde s-a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze din ultimii 30 de ani.

Unul dintre cele mai importante aspecte, survenite în urma unor ajustări de ultimă oră susținute de PSD, este că statul român are drept de preemțiune în privința achiziției de gaz, fapt ce va reduce dependența de gazul rusesc, va consolida siguranța energetică a țării, cu beneficii, inclusiv de preț, pentru populație și economie.