Deputat Nicolae Georgescu: Munca multă pe bani puțini sau bani în plic trebuie să înceteze!

0
82

Citesc pe un site că „Presa internaţională de business abundă de analize privind criza de pe piaţa forţei de muncă la nivel european şi presiunea pe creşterea salariilor”.

La noi, în România, patronii nu sunt atât de convinși că o creștere a salariilor va aduce forţă de muncă în piață și au decis să nu le mai crească.

De cealaltă parte, Guvernul PNL – USR PLUS – UDMR aplaudă atitudinea patronilor. Doar ei sunt cei care se preocupă ca medicii, cadrele didactice, angajații de la Poșta Română și alți oameni din instituțiile de stat să migreze în sectorul privat! Nu, nu către salarii majorate, ci prin constrângere și prin arhicunoscuta politică a salariilor înghețate. Prin austeritate pentru îmbogățirea celor puțini!

De aceea, PSD vine cu inițiativa legislativă ca salariul minim să se acorde doar pentru persoanele și posturile care nu necesită sau nu au vreo calificare. Restul angajaților trebuie remunerați mai bine. Este inadmisibil, din punctul nostru de vedere, să avem medici, ingineri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat plătiți cu salariul minim! Nu este normal ca o treime din numărul total de angajați din România (1,7 milioane de persoane) să primească salariul minim, deși peste 80% dintre aceștia au cel puțin o calificare.

Munca multă pe bani puțini sau bani în plic trebuie să înceteze❗