Deputat Nicolae Georgescu: Mii de locuri de muncă, în diferite domenii de activitate!

0
143

💻 Până la 31 mai 2023 au fost aprobate 19 proiecte de investiții, în valoare totală de aproximativ 6,36 miliarde de lei, în cadrul schemei de ajutor de stat H.G. nr.807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, anunță Ministerul Finanțelor, condus de social-democratul Adrian Câciu.

🆕 Prin realizarea investițiilor pentru care au fost aprobate cele 19 acorduri pentru finanțare vor fi susținute domenii de activitate precum: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activități de asistență spitalicească, fabricarea produselor din cauciuc.

ℹ️Peste 3.827 de noi locuri de muncă vor fi generate prin aceste investiții, iar contribuțiile directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe și impozite se ridică la 3 miliarde de lei.

➡️ Ministerul Finanțelor va începe procesul de elaborare a unei noi scheme de ajutor de stat care va fi valabilă în perioada 2024-2026, pe aceleași principii de sprijin al susținerii creșterii productivității locale și regionale.