Deputat Nicolae Georgescu: Avem nevoie de o reformă în Sănătate!

0
26

Ultimele tragedii din domeniul medical ne-au demonstrat faptul că avem nevoie de o reformă în Sănătate! Iar schimbarea trebuie să pornească ascultând sfaturile din interior, nu visând, așa cum o face actualul ministru al Sănătății…

Dramele din domeniul de Sănătate m-au pus serios pe gânduri. Consider că avem nevoie, mai mult decât oricând, de o adevărată reformă. Iar aceasta trebuie să pornească ținând cont de sfaturile din interior.

M-am bucurat să îl ascult pe președintele Societății Române de Anestezie Terapie-Intensivă, Șerban Bubenek, cel care și-a exprimat nemulțumirile legate de funcționarea sistemului medical din România. Medicul a spus că soluția o reprezintă formarea unui „corp de specialiști”.

Și, într-adevăr, așa este! În România nu avem un staff tehnic al spitalelor. Există niște electricieni, cel mai prost plătiți din lume, eventual nu foarte bine pregătiți, iar ingineri de aparatură medicală există în 10% din secțiile de ATI din România. ,,La Ministerul Sănătății nu este o situație diferită, nu există un corp tehnic, există 2-3 ingineri care trebuie să avizeze toate proiectele de îmbunătățiri” mai spune președintele SRATI.

Domnilor guvernanți, țineți cont de aceste sugestii! Soluția ar fi un corp de specialiști, o direcție de infrastructură, populată cu ingineri, cu arhitecți, cu specialiști în electricitate, climatizare, ventilație. Mai mult, în România avem 250.000 de lucrători în sănătate. Dacă ne referim la populație, dacă ne comparăm cu orice alt stat din afară, ar trebui să avem între 400.000 și 500.000 de lucrători în sănătate. Așa că, lăsați iluziile voastre cu privire la construcții, fundații și spitale!

Întâi de toate, ascultați sfaturile specialiștilor din interior!