Dacii și Românii.ro” a avut un succes deplin, jucându-se trei seri la rând cu sala Teatrului „Alexandru Davila” arhiplină. A fost un adevărat regal pentru publicul piteștean de toate vârstele care a redescoperit frumusețea teatrului de revistă. Iar actorii de la „Alexandru Davila” s-au completat spectaculos cu vedetele Anca Țurcașiu și Andrei Duban într-un adevărat regal de muzică și comedie.
Managerul Dan Tudor a venit, în seara de duminică, și cu o noutate: de ieri, secția de Estradă a Teatrului „Alexandru Davila” va purta din nou numele lui Constantin Zărnescu, cel care a și înființat această secție, la 1 noiembrie 1957.
Anca Țurcașiu s-a arătat de-a dreptul încântată de reacția publicului piteștean și a explicat că s-a simțit pe deplin „adoptată și răsfățată” de echipa de la Teatrul „Alexandru Davila”:
„Am jucat deja trei spectacole și suntem fericiți că publicul reacționează foarte frumos. Chiar așteptam cu mare nerăbdare să vedem reacția publicului, singurul element care lipsea din ecuația noastră, pentru că noi ne-am învățat treaba, dar mai era un element foarte important, publicul. A reacționat foarte frumos și noi suntem foarte fericiți. Se vede frumos și de la mine, de acolo, de pe scenă. Experiența mea la Teatrul <<Davila>> este foarte frumoasă. Am găsit aici oameni care m-au răsfățat. Sunt o fire sociabilă și ne-am împrietenit foarte repede cu toții. Suntem așa, ca într-o familie și mă simt confortabil adoptată în familia lor, a teatrului de la Pitești. Îi chem pe piteșteni la teatru ca să înlocuim televizorul care ne spune numai lucruri fără sens, cu scena noastră, ca sclipește, care are foarte multă energie. Vor primi de aici un vibe absolut minunat. Te poți încărca pentru o săptămână cu o energie și o emoție foarte frumoasă”.
Scenograful Cristian Ciucu a simțit și ea, în ciuda experienței sale și a regizorului Cezar Ghioca, emoțiile premierei:
„Ideea vine din discuții. Și prima discuție am avut-o cu regizorul Cezar Ghioca. Am relațional foarte bine cu toată lumea, cu toți artiștii, și aici a fost secretul reușitei. Managerul Dan Tudor a fost sufletul din spatele acestui proiect și fără acest suflet poate că lucrurile nu se desfășurau așa. Îi mulțumesc că a fost în spatele meu și m-a ajutat să coordonez o echipă atât de mare”.
Și pentru Andrei Duban premiera din acest weekend a fost…o premieră, pentru că această piesă de la Pitești reprezintă debutul său în teatrul de Revistă:
„Este o premieră și pentru mine și mă bucur că este aici, la Pitești. Este un spectacol pe care nu îl termin niciodată cu lacrimi în ochi. Este primul meu spectacol de revistă în care joc. Eu am avut o copilărie plină de teatru de revistă. Unchiul meu, George Bunea, era cântăreț la Constantin Tănase. Acolo am copilărit. Eu acolo am învățat să spun bancuri de la Puiu Călinescu, Jean Constantin, Nae, Vasile, Stela și Arșinel, toți marii noștri actori de revistă. Când mi-am dat seama că sunt și eu pe scenă la un spectacol de revistă, aproape că nu pot cânta la final pentru că sunt foarte emoționat. Mă bucur foarte mult că mi s-a dat această șansă aici, la Pitești.
A fost o bucurie să vedem trei zile la rând trei săli arhipline. Sperăm să se propage vestea că la Teatrul <<Alexandru Davila>> este un spectacol nou. Este un spectacol care nu te lasă fără zâmbet. Mesajul pentru către publicul piteștean este să vină la teatru ca să vină de minciună, de răutate, pentru că numai așa putem învinge sistemul”.
Emoții au fost, într-o anumită măsură, și pentru managerul Dan Tudor, pentru care putem spune că premiera Dacii și Românii.ro reprezintă un debut pentru proiectul său de management în care are ca principal obiectiv revenirea publicului argeșean și piteștean în sălile teatrului Davila. Și, dacă această piesă a însemnat un succes, luna următoare la teatrul piteștean urmează Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, care de anul acesta va purta numele marelui regizor Liviu Ciulei.
„E mai puțin important cum am simțit eu aceste trei zile, ci mai important este ca publicul care a umplut sala în aceste zile să învețe publicul piteștean că aici este un loc unde se poate regăsi. Este un spectacol dedicat cumva comunității piteștene, să îi apropiem de teatru. Vrem să le spunem oamenilor că, deși teatrul este sponsorizat de Consiliul Județean, artiștii au nevoie de public care să vină aici și care să plătească biletul la spectacole. Eu pot să vă spun că în continuare va fi o activitate intensă.
Urmează în luna noiembrie un maraton veritabil, în care Festivalul de teatru care de anul acesta se va numi Festivalul Internațional de Teatru <<Liviu Ciulei>> va prezenta piteștenilor și argeșenilor, în fiecare weekend, timp de patru săptămâni, opt spectacole de la poate cele mai importante teatre, și mă refer aici și la modul în care aceste spectacole s-au raportat la tema de acest an – <<Comicul necesar>>, nevoia de comedie în aceste vremuri atât de ciudate” – Dan Tudor, manager Teatrul „Alexandru Davila”.