Dacă Guvernul Dăncilă va pica joi, chiar de vineri hipsterimea corporatistă va începe să-şi ia MUIA înapoi!

0
1311

În anii ’90, evoluţia României a fost frânată puternic de o generaţie fără cultura capitalismului şi a economiei de piaţă, obişnuită să i se dea, nu să câştige, lipsită de orice spirit antreprenorial. Pentru aceşti bravi fii ai socialismului multilateral dezvoltat, Ion Iliescu a fost soluţia firească, cel menit să asigure un comunism cu faţă umană şi să le satisfacă una dintre cele mai profunde obsesii: „Nu ne vindem ţara!”.

sdŞtim cu toţii ce s-a întâmplat. Aproape 15 ani pierduţi, dezastru economic, Dacia Felix, Bancorex, Credit Bank, Caritas etc. etc.

Acum, o altă generaţie, la fel de sinistră, la fel de îndoctrinată şi de totalitară în gândire şi atitudine, este pe cale să distrugă tot ce s-a făcut bun în anii de după tirania turnătorului la Securitate Traian Băsescu-Petrov. Un amalgam pestriţ de corporatişti cu pretenţii, dar fără substanţă, emigranţi care şi-au descoperit vocaţia de capitalişti ştergând la cur octogenari occidentali sau prestând meserii umilitoare pe bani puţini pentru bogaţii Uniunii Europene, ONG-işti finanţaţi de Soros şi alţii asemenea, promotori ai celor mai vomitive orientări sexuale etc. au reuşit să doboare PSD la votul pentru Parlamentul European. Şi, dacă trendul se va menţine, vor aduce la putere o combinaţie de neomarxişti care şi-au mai dovedit o dată impotenţa guvernamentală (Guvernul Cioloș) cu foste slugi ale lui Traian Băsescu, reunite într-un PNL condus de un măscărici ca Ludovic Orban şi ghidonat doctrinar de un idiot ca Florin Cîțu.

Ar fi câteva chestiuni la care aşa-zişii votanţi ai dreptei ar trebui să mediteze înainte să voteze pentru haos şi dezastru economic la alegerile din 2020.

În primul rând, dezvoltarea economică a unui stat se poate realiza numai prin crearea de locuri de muncă. Visul umed al istericului Cîțu de a concedia 400.000 de bugetari va duce, în mod evident, la recesiune economică. Veniturile bugetare vor scădea masiv, PIB-ul se va contracta, consumul se va duce p… de suflet, şomajul va exploda  etc. etc. În România, aparatul bugetar nu este deloc supradimensionat, cum mint politrucii ăştia ordinari, lucru care poate fi verificat imediat prin analize comparative cu statele UE.

Este nevoie de informatizare, de investiţii masive în domenii ca Sănătatea, Învăţământul, Cercetarea, Ordinea Publică şi Siguranţa Cetăţeanului, dar despre aşa ceva liderii extrem de orali ai PNL şi USR nu vorbesc, fiindcă e mai uşor să arunci bugetari oneşti în stradă decât să ai un program adevărat de guvernare!

Pentru a face concedieri de amploare în sistemul bugetar ar trebui lansate programe de finanţare adecvate pentru sectorul privat, sector care trebuie să preia treptat disponibilizaţii. Un astfel de proces ar dura ani de zile având în vedere anvergura concedierilor preconizate şi, oricum, cere competenţă mult superioară celei de care dispun Florin Cîțu şi omologul lui de la USR, camaradul Andrei Caramitru!

În rest, reducerile de salarii şi pensii vor lovi nu doar în pulimea sărmană care votează cu PSD şi în bătrânii care l-au adus pe Dragnea la putere, ci şi în corporaţiile care-i plătesc pe ei, elita plină de rate a României, ca să-şi poată face concediile „la greci” şi să-şi cumpere trotinete electrice cu care să-şi plimbe fizicul pufos de la birou până la apartamentele în care locuiesc cu chirie!

Dacă milioane de români vor câştiga mai puţin, hipermarketurile vor vinde mai puţin, mall-urile la fel, dealerii auto şi benzinăriile vor înregistra scăderi abrupte ale cifrei de afaceri… Într-un final, corporaţiile îşi vor păstra profiturile intacte recurgând la concedierea hipsteraşilor care astăzi fleorpăie bere în Centrul Vechi reuniţi sub sloganul inept „Muie PSD”.

Cel mai probabil Guvernul Dăncilă se va prăbuşi joi! Chiar de vineri însă, hipsterimea corporatistă va începe să-şi ia muia înapoi!

D.M.D.