Dacă frustrarea și impotența ar purta un nume, s-ar numi Mihai Coteț!

0
171

Dacă frustrarea și impotența ar purta un nume, acesta ar fi Mihai Coteț. Șeful PNL Pitești este imaginea cea mai elocventă a ravagiilor pe care le produce asupra unui caracter schilod invidia și dorința bolnavă de a te ridica, cu orice preț, peste condiția ta.

Mihai Coteț are niște bani. Dar nu e mulțumit de/cu ei, pentru că sunt piețari și samsari de mașini care au bani mai mulți! Iar frustrarea și invidia mușcă din sufletul lui, pentru că ar vrea să fie cap de listă, șefu’ la bani, și nu l-ar deranja deloc să ajungă, când i-o suna ceasul, cel mai bogat defunct din cimitir!

Mihai Coteț este șef la PNL Pitești. Dar nu este deloc mulțumit, pentru că își dă seama și el că nu înseamnă nimic să fii chior în țara orbilor!

Mihai Coteț este consilier municipal. Dar asta-l face să turbeze, pentru că el s-ar vrea primarul Piteștiului, lucru imposibil, pentru că lumea râde de caricaturi, nu le votează!

Mihai Coteț are ghinionul să fie contemporan politic, pentru cei care înțeleg ce spun, cu un tip mult mai inteligent, mult mai carismatic, mult mai profesionist și mult mai priceput la administrație decât el, Cristian Gentea, primarul Piteștiului. Și asta îl face pe Coteț să reacționeze, să se comporte și să se exprime încă și mai nasol decât ne-a obișnuit în cei șapte ani de când s-a autoejacultat pe scena politică locală!

Cristian Gentea are un mandat fabulos. Cu investiții uriașe! Și-a trecut în bilanț Pitești Arena, o sală a sporturilor ultramodernă de 100 de milioane de lei, a obținut 100 de milioane de euro pentru Stadionul Nicolae Dobrin, a modernizat Bazinul Olimpic din Pitești la standarde occidentale, a transformat Lunca Argeșului într-o zonă de agrement de cinci stele, fără egal în zona Munteniei, a obținut zeci și zeci de milioane de euro pentru investiții în infrastructura rutieră, a coordonat un program de investiții de milioane și milioane de euro în unitățile de învățământ, a pus ordine în sectorul imobiliar, dând pe mâna parchetului dezvoltatori imobiliari care nu și-au respectat obligațiile legale. Plus multe, multe altele!

În tot acest timp, Mihai Coteț a comentat de pe tușă. Aș fi spus că a lătrat, dar …e de ajuns că-l cheamă Coteț!

N-a aplaudat cu fair play reușita primarului său, Cristian Gentea, pe care, de altfel, gașca de consilieri PNL din CL Pitești a încercat permanent să o saboteze, invocând că nu are pistă de atletism. Degeaba i s-a explicat că stadioanele moderne de peste tot (Anglia, Spania, Franța, Italia etc.) nu mai au piste de atletism, pentru că afectează vizionarea meciurilor de fotbal. Nu l-a interesat, pentru el, Coteț, urmașul Brătienilor, nu face altceva decât să caute nod în papură!

Și la Pitești Arena a comentat, că nu există suficiente locuri de parcare, că una că alta, de parcă Piteștiul ar fi plin de terenuri libere din care să alegi. N-a salutat reușita administrației piteștene, la periferia căreia se găsește și el (ca un trist și semi-anonim consilier local!), pentru că oamenii mici atâta pot, să arunce permanent cu rahat în mega realizările altora! Ca o parantează, toți invitații de la București, de la Ministerul Sporturilor, de la Comitetul Olimpic Român etc, au apreciat Pitești Arena ca fiind o construcție sportivă monumentală! Asta contează mai mult decât părerea frustrată a unui Coteț, nu credeți?!

Cristian Gentea a salvat brandul FC Argeș și a readus echipa în primul eșalon. A fost o muncă titanică, de ani și ani de zile. Când a reușit (pentru că actualul primar a convins sponsorii, a readus mediul de afaceri lângă club, a asigurat cele mai bune condiții pentru jucători etc.), Mihai Coteț nu l-a felicitat, cum ar fi făcut-o orice argeșean de bun simț. A continuat cu deversatul de fiere pe facebook. Pentru că el, Coteț de la PNL, nu știe ce este fairplay-ul, ce este onoarea!

FC Argeș a retrogradat, în pofida eforturilor supraomenești ale primarului Cristian Gentea. Noi, argeșenii adevărați, vulturi alb violeți până la moarte, am fost triști, dar am rămas plini de speranță. Pentru că a retrogradat Rapidul, acum niște ani! A retrogradat Dinamo! Au ajuns în B, Juventus Torino, Glasgow Rangers, Nottingham Forest etc. Toate au revenit pe prima scenă a fotbalului în campionatele în care activează, așa cum, anul viitor, la reveni în Liga Națională și FC Argeș!

Băi Coteț, nimeni n-are mă nevoie de chibițatul tău penibil și răutăcios de pe marginea șanțului. Ai fost votat să faci, nu să pui piedici dezvoltării Piteștiului.

Cristian Gentea are multe realizări în acest mandat. În viitorul, va avea încă și mai multe, pentru că piteștenii au înțeles că trebuie să-i acorde și majoritate în CL Pitești, ca să nu-i mai sabotați voi, nepoțeii frustrați și impotenți ai Brătienilor, proiectele pentru comunitate!

În ceea ce te privește, și în perioada 2024 – 2028, vei putea fi găsit tot pe facebook, filmându-te printre semafoare și criticându-l pe Gentea, primarul tău! Să ai grijă totuși să nu-ți muști limba, că nu există antidot la veninul frustratului!

D.M.D