Culmea penibilului la IPJ Argeș: O echipă de control a IGPR a descins să verifice dacă chestorul Marian Badea i-a acordat 2 zile de concediu în plus comisarului șef Cristian Mihalcea, șeful Poliției Mioveni!

0
754

Ieri dimineață, la sediul IPJ Argeș a descins o echipă de control formată din trei ofițeri de la IGPR.  Descinderea, care a avut loc într-un secret total, a avut drept obiect verificarea unor sesizări care îl aveau ca țintă pe comisarul șef Cristian Mihalcea, comandantul Poliției Mioveni.

Din informațiile noastre, am aflat că, în spatele sesizării stă adjunctul IPJ Argeș, comisarul șef Gabriel Gherghe, care și-a reclamat comandantul, chestorul Marian Badea, că i-a acordat mai multe zile de concediu decât avea dreptul comisarul șef Mihalcea, că nu i-a întocmit raport de pensionare începând cu data de 16 ianuarie a.c. (când expira primul an de prelungire a raporturilor de muncă ale comandantului de la Mioveni cu instituția) și că nu a dispus punerea la dispoziția IPJ Argeș a lui Mihalcea în ultimul an de zile, pentru că șeful Poliției Mioveni nu ar fi avut acces la informații clasificate în această perioadă (nu i s-a reînnoit certificatul ORNISS)

Din păcate pentru autorul reclamației (de fapt autorii, pentru că există informații că la demers s-a raliat și un ofițer SIPI), toate acuzațiile s-au dovedit neîntemeiate. Concediul comisarului șef Mihalcea a fost acordat de inspectorul șef al IPJ Argeș, chestorul Marian Badea, în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, comisarul șef Cristian Mihalcea nu putea fi pensionat în ultimul an, deoarece instanța a anulat decizia de pensionare dispusă de șeful IPJ Argeș și a decis că, pe cale de consecință, comandantul Poliției Mioveni trebuie să –și primească, retroactiv, toate drepturile, inclusiv cele salariale. Cât despre avizul ORNISS, acesta este valabil, în cazul de față, până în anul 2025. Există un proces pe rol, fiindcă îi este refuzat abuziv, fără nici o justificare legală.

Problema este alta. Din momentul în care instanța s-a pronunțat în favoarea comisarului șef Mihalcea, vendetele și plătitul de polițe la IPJ Argeș ar trebui să înceteze, pentru că legea este obligatorie pentru toată lumea, inclusiv pentru comisarul șef Gabriel Gherghe.

Apoi, să reclami la conducerea Poliției Române faptul că un șef de poliție orășenească ar fi putut primi, de la comandantul IPJ Argeș, 2 zile în plus de concediu, înseamnă să-ți bați joc de banii contribuabililor. Sunt zeci de infracțiuni grave, crime cu autori necunoscuți, tunuri de milioane de euro, trafic de persoane, pornografie infantilă etc., iar IGPR anchetează un chestor, șeful IPJ Argeș, Marian Badea, pentru că ar fi dat un concediu de 2 zile în plus unui șef de poliție orășenească! Oricum n-a dat, dar este de râs! De plâns! Chiar și de râs și de plâns!

Informatorii SIPI de la Poliția Mioveni, 3 sifonari și turnători de care tuturor le este silă întotdeauna și scârbă mai mereu, sunt foști membri în echipa comisarului șef Marius Aioanei, fostul adjunct, ridicat de DNA și obligat să treacă în rezervă! Unul, C.D., are numai eșecuri profesionale și testări picate, iar ceilați sunt încă și mai praf!

Deci, de la astfel de oameni, nu poate apărea nimic bun! Doar informații false, care stau la baza unor reclamații false!

IGPR ar putea să verifice, mai degrabă, mafia parcărilor dispărute! În sensul că, este foarte posibil ca un comisar șef celebru să fie implicat : uite parcarea, nu e parcarea, hop spațiul comercial și apartamentele! Ce trebuie să fie clar tuturor este că și polițiștii pot da de dracu foarte ușor, lucru de care s-au convins, de-a lungul anilor, foarte mulți comisari șefi, ultimul fiind Marius Aioanei, de la Mioveni!

D.M.D.