Cronica unui dezastru anunţat: dezastrul electoral al veşnic înfrântului Mihai Coteţ!

0
329

În deplin contrast cu delirul trupei de pocnitori şi profitori care l-au susţinut pe Mihai Coteţ şi i-au anticipat (complet greşit!) victoria în alegerile pentru şefia PNL Piteşti, noi nici măcar nu ne-am obosit să onorăm cu prezenţa conferinţa de alegeri a liberalilor.

Am anunţat scurt, cu zile bune înainte de penibila confruntare, victoria lui Gelu Tofan şi eşecul troicii Alina (Plugaru) Gorghiu – Narcis Sofianu – Daniel Constantin. Şi am ignorat tot scandalul făcut în presă de câteva condeie ştirbe, motivate fie de interesul şi implicarea traseistului trădător Daniel Constantin în susţinerea lui Coteţ, fie de contractele de imagine ale consilierului logodit cu eşecul ori, pur şi simplu, din prostia veşnic verde şi neobosită a unor #rezişti din mass-media care cred în principiile sălbatice ale capitalismului deşi sunt combinaţi, non-stop, cu meniul zilei!

Mihai Coteţ este un liberal de conjunctură. De matineu! El vede partidul ca pe o trambulină care-l poate propulsa din anonimatul unde s-a zbătut toată viaţa.

La şcoală a devenit celebru când şi-a întrebat colegii ce-ar trebui învăţat pentru testul HIV! A fost suspectat că, din cauza isteţimii feroce, şi-ar vinde maşina să facă rost de bani de benzină!

Prima lui prietenă i-a mărturisit că de când l-a cunoscut a început să aprecieze liniştea şi l-a rugat, la final, să nu se mai mişte pentru că vrea să-l uite aşa cum este!

A fost mereu, dacă nu ultimul, măcar cel din urmă! A beneficiat, ce-i drept, şi de un nume falnic şi răsunător de care s-a râs cu poftă mereu. Şi se râde în continuare!

N-a fost niciodată în frunte. Adică n-a fost primul. (Am dreptate, doamnă?!) A compensat totul cu bani (oricine n-ar plăti cu sutele de mii de euro la buget ar avea bani!), acoperindu-şi eşecurile multilaterale cu o sumă de frustrări şi complexe care i-au cariat sufletul mărunt.

De fiecare dată, Mihai Coteţ înfrânge glorios.

Pierde desemnarea PNL pentru candidatura la funcţia de primar al Piteștiului. Pierde apoi votul intern pentru susţinerea politică pentru funcţia de viceprimar. Pierde până la urmă şi alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Piteşti!

De fiecare dată altcineva este de vină: Ciuma Roşie, Dragnea, Gigi Becali, FC Barcelona, statul mafiot, colegii liberali care nu l-au votat fiindcă nu-l plac, deşi el le-ar fi spus, Lăpușneanu style, dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau! Uite că nu l-au vrut!

Aşteptăm totuşi, urgent, demisia lui Mihai Coteţ din PNL.

Pentru că să spui că vrei să faci reformă cu Gorghiu şi Sofianu, în echipa singurului prim-ministru din lume care a speculat contra monedei ţării sale, însemna să-i consideri pe piteşteni chiar mai proşti decât cel pe care-l vezi dimineaţa în oglindă!

D.M.D.