Ziarul de Arges

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: Am susținut, susțin și voi susține permanent producătorii locali indiferent de domeniul de activitate!

Pentru a încuraja un stil de viață sănătos în rândul consumatorilor, fermierii trebuie sprijiniți și ajutați, astfel încât #agricultura să producă hrană bogată în substanțe nutritive, iar producția agricolă pe plan local să fie una de calitate.

Țara noastră are nevoie de promovarea produselor românești, iar pe masa fiecăruia dintre noi să se regăsească alimente proaspete și de calitate. În marile lanțuri de magazine trebuie fie vândute mai multe produse locale, iar în școli trebuie să se consume alimente sănătoase.

România are un potențial agricol foarte mare, motiv pentru care Partidul Social Democrat pune în aplicare cele promise și relansează programe menite să redreseze securitatea alimentară a României, în așa fel încât să reducă deficitul comercial, susținând astfel legumicultorii.

În această direcție, Programul Tomata va debuta cu un sprijin de 4.000 de euro/beneficiar pentru producțiile vândute în perioada 1 martie – 10 iunie, respectiv 15 octombrie – 9 decembrie, iar producția necesară aferentă acordării sprijinului este de 3.000 de kg/1.000 m2.

Totodată, va fi lansat și programul de sprjinire a legumelor deficitare care va consta într-un sprijin de 1.000 de euro/beneficiar pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie. De asemenea, se va avea în vedere și programul de sprijinire a usturoiului care va oferi un ajutor de 3.000 de euro/beneficiar/ha pentru producțiile valorificate în perioada 1 iunie – 21 decembrie.

Obiectivul principal este asigurarea produselor curate și sănătoase consumatorilor, fapt pentru care va fi înființată Agenția Națională Fitosanitară (ANF) care va verifica legumele care ajung pe piață, astfel încât să nu conțină urme de reziduuri de pesticide.

Eu respect munca producătorilor români, cunosc foarte bine că agricultura nu se face din birou, ci pe câmp, în soare, în ploaie și cu riscuri privind fenomenele meteo. Trebuie, acum mai mult ca oricând, să încurajăm agricultorii locali, aducând pe masa românilor produse proaspete, curate, de calitate și cu gust.

Exit mobile version